Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Proč si pořídit sušičku?

10. 11. 2018 | Moderní bydlení
Šetří čas, peníze a čím dál více lidí si bez ní nedokáže představit domácnost. Řeč je o sušičce na prádlo. Na toto téma jste v životě určitě slyšeli pár mýtů, které si postupně rozebereme a případně vyvrátíme. Navíc nám, vzhledem k začínajícímu podzimu a následné zimě, končí období, kdy prádlo na sluníčku uschlo na rozvěšených šňůrách za pár chvil. Pokud tedy uvažujete o její koupi, není lepší období než právě teď.

Nejčastější mýty

Všeobecně nejrozšířenější obavou je strach z poškozeného oblečení během sušícího cyklu. Na trhu jsou už naštěstí dostupné speciální sušičky s tepelným čerpadlem, které udržuje nízkou teplotu sušení a se správným programem výrazně snižuje pravděpodobnost poničení materiálu.
Pokud hledáte modely vybavené tímto doplňkem, jistě vám poslouží porovnávač sušiček prádla a jejich parametrů. Pokud jste navíc alergik, vyplatí se vám pořídit si sušičku se speciálním programem Pro alergiky, který odstraňuje z oblečení veškeré alergeny.

sušička na prádloDalším mýtem bývá údajné plýtvání elektrickou energií, a tím pak vysoká finanční nákladovost. Výběrem správného modelu můžete do budoucna velmi ušetřit. Základním pravidlem je vybírat sušičku ve třídě A, čím více „plusek“ navíc, tím lépe. Pokud se tedy bojíte plýtvání, nechcete ztrácet čas a vyžadujete pro své prádlo nejlepší šetrnou péči.

Mezi další obavy, proč si sušičku nepořizovat, patří častá údržba a složitá instalace. To však s příchodem kondenzačních sušiček na trh už dávno neplatí.

Správná technika sušení

Pokud však neznáte osvědčené tipy a triky v oblasti sušení, ani s nejlepší sušičkou nedosáhnete kýženého výsledku. V první řadě čtěte na svém prádle cedulky, podle symbolu poznáte, zda a s jakou intenzitou můžete vaše prádlo sušit. Existuje například materiál, který se do sušiček nedoporučuje vůbec. Dejte také pozor, abyste sušili stejné či podobné materiály spolu. To většinou není problém, protože proces třídění začíná již u samotného praní.

Nemáte-li chuť prádlo žehlit, postačí správně zvolený program a kvalitní sušička. Před umístění prádla do bubnu nejprve prádlo co nejlépe vyždímejte. Platí také pravidlo – čím méně kusů oblečení je uvnitř bubnu, tím lepší bude výsledný efekt vyžehlení. Pro intenzivní a svěží vůni prádla lze přidat do sušičky speciální osvěžovače.

Zdroj, foto: LG


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
v ni vidim určité výhody
Obrázek uživatelky
profil
Přála bych si ji.
Obrázek uživatelky
profil
sušičku jsme si pořídili a jsem s ní velice spokojená,přes zimu nemám vlhkost v bytě a šetří a usnadňuje práci
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles