Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Proč si pořídit zahradu - sedm dobrých důvodů

17. 11. 2015 | Zahrádka

Bydlíte v bytě a do přírody vyrážíte jen o víkendu? Vaše vycházky směřují maximálně s pejskem do parku, nebo s ratolestí na dětské hřiště? Toužíte po kousku zeleného klidu?

Právě pro vás přinášíme pádné argumenty, proč se nebát investovat.

 

Důvod první

O víkendu se jen nudíte, bloumáte městem a nevíte kudy kam? Kávičku byste si vychutnali skoro zadarmo, pěkně v houpací síti, nebo třeba v bazénu. A to v horkých letních dnech je ideální čas na to, být naložený někde u vody. A postačí třeba blízká řeka.

 

proč si pořídit zahraduDůvod druhý

Máte dítka, která jsou ráda venku? No výborně, skvělé řešení právě pro vás. Pěkně pod dohledem, kdy si uzpůsobíte zahradu právě pro aktuální potřeby a zábavu vašich dětí, beze strachu, že se vám někde zatoulají či vběhnou do vozovky.


Důvod třetí

Máte čtyřnohého kamaráda? Více psát netřeba. Na trávě se vám krásně vyvenčí i vyběhá, a pokud si pořídíte navíc i házeč míčků, budete pohodlně sedět ve vašem křesílku a pejsek bude vesele běhat a běhat.

 

Důvod čtvrtý

Pracujete manuálně, nebo naopak duševně? A víte o tom, že odborníci manuálně pracujícím doporučují trávit volný čas relaxací a lenošením? A těm, kteří se živí duševní prací naopak odpočinek aktivní? Tak tedy, dělníci, šup šup do pergoly a nasávat klid a pohodu, no a třeba učitelé, popadněte sekačku na trávu a sečeme, sečeme. :)

 

Důvod pátý

Rádi mlsáte ovoce a zeleninu? Není nad to vypěstovat si svou vlastní. Sledovat jak roste, starat se o ni, žehrat na nepřízeň počasí či přírody, a pak se pochválit rodině a známým a společně si vychutnat výpěstky.

 

Důvod šestý

Jste tak trochu kutilové, pořád musíte něco tvořit a neposedíte chvíli v klidu bez práce? Popadněte pilku, kladívko, hřebíky a stlučte pro začátek třeba dětem domeček, pískoviště, pejskovi boudu. A proč se držet malých cílů, třeba dojde na pergolu, boudu na nářadí, malou chatku.

 

Důvod sedmý

Cítíte, že potřebujete odpočinek i mimo čtyři stěny? Mimo ruch města můžete pod větvemi stromů jen poslouchat bzukot včel, šustění listů stromů, pípání ptáčků a třeba i na pár chvil zdřímnete...

 

Tak a teď je ten pravý čas pro výběr. Pod sněhem se těžko posuzuje terén, kvalita dřevin, porostů a podobně. Tak tedy hurá na to …


Autorka: Pavlína Šmahlíková
ChytráŽena.cz
článek již vyšel také na webu autorky


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Proč si pořídit zahradu - sedm dobrých důvodů:

Proč si pořídit zahradu - sedm dobrých důvodů
Proč si pořídit zahradu - sedm dobrých důvodů
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Bez zahrady si už ani svůj život v důchodu nedovedeme s manželem představit.
Obrázek uživatelky
profil
První pejsek se na zahradě nikdy nevenčil, dožadoval se procházky mimo, přece si nebude chodit na své zahrádce Smajlík druhý zase otravuje s balónky, takže pohodlné sezení nehrozí. Mít zahrádku je fajn. Ráda bych však nějakou menší na relax a pár záhonků, žádné galeje.
Obrázek uživatelky
profil
Já nikdy po zahradě netoužila..nyní zahradu mám.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles