Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Procházka hříšnou Prahou

10. 05. 2014 | Česká republika

K Vánocům mi přistál dárkový poukaz na procházku hříšnou Prahou. Na slevovém portálu se tato procházka objevila a tak jsem ji zakoupila pro kamarádku, abychom tu procházku absolvovaly ve dvou…

Krásná slunečná sobota a my vyrážíme. Sraz je u Prašné brány.

A že se nás sešlo dost – i když průvodkyně říká, že o tento typ procházek není tak moc velký zájem. Prý se Češi asi stydí.

Nejdříve se dozvíme něco trochu z historie a jdeme se toulat hříšnými uličkami. Největší rozkvět nevěstinců, knajp … byl v renesanční době.

Mě však nejvíce zaujalo povídání tak z doby I. republiky. Kdy vše hlídal stát a hodinové hotely a pověstné knajpy vznikaly utajeně.

Stojíme v Celetné ulici u domu U čtyř cudných panen  – naproti  bydlel s rodinou mladý Franz Kafka, který byl velice zamilován do jedné mladé židovky a chtěl si ji vzít. Jeho otec to nechtěl dovolit a tak ho vzal s sebou naproti k cudným pannám – což byl v té době luxusní nevěstinec. A bylo po lásce – mladý Kafka se nasměroval jinou cestou…

procházka hříšnou PrahouPo Celetné ulici také běhala  nestydatá Lucka a obnažovala se. Jednou se také obnažila před mladým páterem a ten ji vzal křížem po hlavě a jeho ranila mrtvice. Dodnes tam v hodině duchů běhají – není prý radno je nějak kontaktovat, neboť byste tam prý mohli běhat s nimi.

Ungelt – vyhlášená krčma Tunel. Tady hodně často pobýval Egon Ervín Kisch - v  její vstupní části sedávaly podle Kische veteránky lásky. U dveří pak postávaly prostovlasé dívky a snažily se vlákat kolemjdoucí muže…

Tady se dělily prostitutky na tři sorty – „Haldeke“ – směrem k Vltavě bylo naplavené dřevo z Vltavy a tyto děvy provozovaly své řemeslo na kládách. „Šanceke“ – tyto dámy pracovaly na přilehlých hradbách a Květuše – slečny, které nosily v košíčkách věnečky a kytičky – zazvonily u dveří a vyzvídaly, zda je paní doma. Pokud nebyla – hned nabízely své služby.

Zde také stával luxusní hodinový hotel Ungelt – hotel tu stojí, ale snad už hodinový není. Tenkrát ze zde platilo 20,- Kč za hodinu.

Pokračujeme ke kostelu sv. Jakuba – posloucháme pověst o řezníku Tomášovi, který zradil své kamarády tím, že ho svedla ženská.

Při vpádu Pasovských do Prahy se snažila chátra vyplenit kostel sv. Jakuba. Tento kostel se snažili ubránit místní řezníci. I Tomáš měl jít … nicméně dal přednost noci s milenkou a kamarády v tom nechal. Ti sice kostel ubránili, ale Tomáše přišla zrada draho.  Dnes se zjevuje u kostela sv. Jakuba a mává ohnivou sekerou. Brání tak kostel aspoň po smrti. Nicméně prý není nebezpečný, klidně ho můžete oslovit.

Pokud budete chtít, napíšu i další povídání, neboť procházka byla dlouhá a velice zajímavá.


Hanaj - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Procházka hříšnou Prahou:

Procházka hříšnou Prahou
Procházka hříšnou Prahou
Procházka hříšnou Prahou
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Mňa článok zaujal a rada si prečítam pokračovanie.
Viem, že sa chodí po múzách, po galériách, po hradoch a zámkoch a podobne, u nás dokonca po stopách SNP (čo je mimochodom tiež poučné), ale ešte som nepočula, že by sa chodilo po "stopách ľahkých žien"Smajlík - zaujímavé Smajlík.
Obrázek uživatelky
profil
Jestlipak ještě v Perlovce chodí kurvy?Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
hlásím se jako první. Zajímalo by mě další povídání. Nikdy jsem něco podobného neslyšela. SmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles