Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Prodej parfémů, značka levně - pozor na padělky

16. 07. 2014 | Finance
Na internetu lze dnes zakoupit téměř cokoli, včetně luxusního zboží, jakým jsou značkové parfémy. Řada lidí tuto možnost využívá zejména kvůli cenám, které jsou na internetu obvykle nižší než v kamenných obchodech. Nevýhodou je nejen fakt, že v případě nákupu na dálku si k parfému nemůžete přivonět, ale i riziko, že místo originální vůně dostanete padělek.

Při koupi přes internet zákazník vybírá podle univerzálního obrázku a informací o výrobku, které mu poskytne prodejce. Nemá příležitost si konkrétní výrobek prohlédnout a vyhodnotit, zda se nejedná o padělek. Neseriózní obchodníci tuto skutečnost zneužívají.

Jak rozeznat padělek značkového parfému od originálu?


Prodej parfémů, značka levně - pozor na padělky•    Padělaná bývají výhradně velká balení parfému, zejména o objemu 100 ml.
•    Padělky bývají nabízeny za výhodnou cenu. Prodejci se ji snaží upravit tak, aby byla výhodnější než v parfumériích, ale ne o moc, aby to nebylo podezřelé.
•    Padělek mohou prozradit například příliš dlouhá či krátká hadička rozprašovače nebo podezřelý celofánový obal.
•    Vyplatí se porovnání oficiálních fotografií a dodaného parfému – někdy jsou rozdíly viditelné.
•    Padělek se obvykle pozná podle vůně, ne však vždy. Může vonět stejně jako originál, ovšem po krátké chvíli vůně vyvane.
•    Mezi často padělané značky patří Chanel (má jednoduché, snadno padělatelné flakonky a krabičky a výrobky této značky jsou oblíbené a drahé), Dior, Lacoste či Hugo Boss.

Máte-li jakékoliv podezření, raději výhodné koupi značkového parfému odolejte. Co ale dělat, pokud už zjistíte, že vám byl dodán padělek? Máte nárok na výměnu za nový výrobek, který je v souladu s jakostí uvedenou v kupní smlouvě (tedy s popisem produktu na internetových stránkách prodejce). Pokud to není možné, máte právo na odstoupení od smlouvy – tedy na vrácení peněz.
 
Komunikace s prodejcem však může být v těchto případech obtížná. Nevyřídí-li reklamaci v zákonné 30denní lhůtě, lze na prodejce podat podnět České obchodní inspekci pro nevyřízení reklamace. Pokud jste si jisti, že vám byl dodán padělek a obchodník dle referencí dalších zákazníků nekomunikuje, doporučujeme podat i trestní oznámení na policii nebo státním zastupitelství. Lze totiž předpokládat, že poškozených spotřebitelů bude více.

Zdroj: dTest

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
mě se to netýká,mám svou oblíbenou vůni,kterou kupuji leta od své dodavatelky a mám po starostechSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles