Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Profesionálové

21. 06. 2014 | Vaše příběhy

Když jsme na chalupě, tak „vymetáme“ kdejaké kulturní akce pořádané přímo ve vesnici nebo v okolí. Když jsem šla ráno do obchodu, zastavila jsem se u nástěnky a četla plakáty, jestli tam nebude něco zajímavého. A bylo. Pro nás starší bylo. Dne 9.5.2014 v obci Němčice  v kulturním domě bude vystupovat dechová kapela Moravanka s hosty Josefem Zímou a Bohušem Matušem. 

Když jsme jeli domů, tak jsme se cestou zastavili v místní restauraci, kde se prodávaly vstupenky. „Jdeme s tátou na Moravanku,“ chlubila jsem se synům. „A jéje, už to začíná,“ obrátí oči v sloup můj starší syn. „No co, mám ráda moravské písničky a doma jsme je často zpívali,“ bráním se. Musím podotknout, že je mně i manželovi 61 let, ale to neznamená, že je dechovka něco podřadného. V uvedený den jsme autem vyrazili na dechovku a vzali jsme s sebou i naše známé. Čekali jsme před kulturákem, než otevřou a kolem nás šli dva muzikanti z Moravanky.  „Dobrý den,“ pozdravili a usmáli se na nás. „Dobrý den, už se na vás těšíme,“ zareagovala jsem. Bylo to od nich milé. Za nimi šel opatrným krokem shrbený starší pán, v plátěných kalhotách v pase na tkaničku, triko a vestičku. „Hele, Pepíček Zíma,“ upozornila nás kamarádka a hlavou pohodila tím směrem. Otočím se. „Dobrý den,“ usmívám se na pana Zímu. Odpověděl mi na pozdrav, ani nezvedl hlavu, jen sledoval chodník, aby náhodou neupadl.  

ProfesionálovéOtevřeli kulturák a šli jsme si sednout na svá místa. Program se nám líbil. Těšila jsem na hosty uvedené na plakátu. Zpěvačka Daniela Magálová  oznámila,  že nyní vystoupí Josef Zíma. „Ten tam“  byl starý pán, kterého jsme viděli venku. Na pódium vešel sebevědomý, odhadem „padesátiletý“  Josef Zíma. Jeho známé červené sako, sice opatrný krok, sytý hlas. Na pódiu to „rozbalil“ jako zamlada. Pamatoval si všechny texty písniček, nepotřeboval žádnou nápovědu.  Pak zpěvačka Josefovi Zímovi popřála k jeho 82. narozeninám, které měl  11.5.2014. Tak to jsem byla překvapená, už když si vezmu ten fakt, že z Prahy si sám „odřídil“ cestu autem. 

Vzpomínám si i na herečku Ljubu Hermanovou. Byl to rok 1990 a my jsme s podnikem jeli do divadla ABC na divadelní představení.  Šla jsem si odskočit na WC. Když jsem si myla ruce, zaujala mě malá, stará dáma, která měla opatrný šouravý krok, na hlavě načesanou  paruku, široké světlé kalhoty a halenku. Byla s ní nějaká mladší slečna. Když jsem seděla v hledišti, tak jsem se rozhlížela kolem sebe a najednou jsem poznala tu paní, která seděla v lóži na balkoně. Nevěřila jsem svým očím. Byla to Ljuba Hermanová, známá herečka. Když byla „děkovačka“ herců na konci divadelního  představení, herec Jan Kanyza zamával  směrem k lóži, kde seděla Ljuba Hermanová. „Ta tam“ byla stará paní, omládla v ten moment snad o třicet let. Vstala svižně a mávala panu Kanyzovi. Co dodat? Jsou to prostě profesionálové, kteří až do poslední chvíle jsou těmi herci nebo zpěváky, které jsme znali.


Lydie950 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Profesionálové:

Profesionálové
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Lídie krásná vzpomínka,ještě dnes je to PAN-zpěvák.Marci na Vlachovce jsem byla několikrát a paní Ljuba tam před náma tu hvězdu vystřihla.Pamatuji si ji malinkou,slaboučkou,ale podio bylo její.
Obrázek uživatelky
profil
rádi navštěvujeme dechovku. S panem Zímou jsme se několikrát setkali na Vlachovce a na paní Ljubu si vzpomínám jak při jednom konzertu, který vysílala televize, vystřihla po vystoupení na jevišti "hvězdu" - to jí bylo 60 let.
SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Hezké vzpomínáníčkoSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
moc hezky napsaný článekSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
to jste meli prijemny zazitek. Oni ti herci a zpevaci okamzite omladnou, kdyz maji kontakt s obecenstvem a i kdyby meli vypustit dusi,tak dohraji ci dozpivaji /i kdyz jejich srdce place kupr.nad ztratou v rodine/.
Prave jsem zjistila, ze Pepik Zima je narozen ve stejny den jako ja, pouze o hezkych par let drive,letos nase narozeniny pripadly zrovna na nedelni Svatek matek. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles