Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Prosluli jsme léčbou pohybového ústrojí a výsledky odborného zdravotního personálu

11. 02. 2019 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

Lázně Bohdaneč jsou proslulé především léčbou pohybového ústrojí. Vynikajícího jména dosáhly například u časných – tedy po operaci de facto okamžitých – rehabilitací totálních endoprotéz. Klienti sem jezdí i s dalšími pohybovými a neurologickými onemocněními, po sportovních úrazech, při artrózách kloubů, Bechtěrevově chorobě či kořenových syndromech. V kategorii „pohybových“ lázní jsou Léčebné lázně Bohdaneč vnímány jako naprostá špička.

Na pár otázek jsme se zeptali MUDr. Ljiljany Marič, ředitelky úseku léčebné péče ve společnosti Léčebné lázně Bohdaneč. Zde působí od roku 1994 a má základní atestaci z vnitřního lékařství, posléze i z rehabilitace. Vede kolektiv lékařů, fyzioterapeutů a ostatního zdravotnického a pomocného personálu léčebného úseku od roku 2006. Pod jejím vedením dosahují bohdanečské lázně vynikajících výsledků.

MUDr. Ljiljany MaričJak byste ve stručnosti popsala vaše lázně?
Léčebné lázně Bohdaneč leží v nádherném prostředí Polabské nížiny, vzdálené pouhých 8 km od Pardubic, uprostřed rozsáhlého parku, v sousedství osmnáctijamkového golfového hřiště. Lázeňské pavilony jsou propojeny temperovanou kolonádou, ze které je krásný výhled na malebná zákoutí tvořená fontánami s vodotrysky, palmami, sousošími a koncertním altánem. Naší velkou chloubou je pavilon Gočár, který patří mezi skvosty kubismu a je prohlášen národní kulturní památkou ČR.

Na co jsou Lázně Bohdaneč specializované?
Léčebné lázně Bohdaneč jsou dlouhá léta vyhledávaným místem k léčbě pohybového ústrojí a jsou proslulé svými výsledky díky odbornému zdravotnímu personálu. Naše péče je vhodná například pro pacienty s artrózou kloubů a bolestmi zad, dále pro pacienty s revmatoidní arthritidou, osteoporózou, Bechtěrevovou nemocí, vertebrogením kořenovým syndromem, Parkinsonovou chorobou, operacích páteře a úrazech pohybového ústrojí. Léčebné lázně Bohdaneč jsou také vyhlášené svojí specializací na následnou péči pacientů po ortopedických oparacích (totální endoprotézy kyčelního, kolenního a ramenního kloubu).

Čím jsou vaše lázně výjimečné, co jinde v ČR nenajdeme?krytý bazén
Léčebné lázně Bohdaneč jsou známy svými přírodními léčivými zdroji – slatinou a přírodní minerální vodou. Jako jediné lázně v České republice využíváme k aplikaci slatiny speciální zábalové vany. Jedná se o speciální vyhřívaná vodní lůžka obepínající celé tělo, které zajistí pocit beztíže a naprostého uvolnění, aniž byste se namočili. Tato unikátní technologie zajišťuje konstantní teplotu těla po celou dobu procedury, což je šetrnější ke kardiovaskulárnímu systému než klasické podávání slatinných zábalů. Kromě slatinného zábalu je u nás možné využít také například zábal se zeleným čajem, avokádový, čokoládový nebo s mořskou řasou. Zábaly aplikované v této jedinečné zábalové vaně přinášejí uklidnění při duševním a fyzickém vypětí, mají čistící a detoxikační účinky, zlepšují metabolismus a působí blahodárně na celý organismus. Léčivé síly naší přírodní minerální vody je využíváno hlavně při vodoléčbě a v krytém bazénu při cvičení a plavání.

Proč je rozdíl plavat v normálním bazénu a v bazénu ve vaší minerální vodě?
Do lázeňského bazénu je voda přiváděna přímo z artézského pramene, který se nachází na pozemku lázní a je ohřívána z 23 °C na 29 – 30 °C. To nám umožňuje využít její vlastnosti – tepelné (velice malý nárok na termoregulaci těla) a mechanické (tj. působením tlaku a hydrostatického vztlaku). Jedná se o přírodní, středně mineralizovanou vodu chemického typu hydrogenuhličitanu sodného se zvýšeným obsahem fluoridů.

pavilon GočárMám-li předepsané lázně lékařem, mohu si lokalitu lázní vybrat?
Ano, navštivte svého praktického lékaře, který na doporučení odborného lékaře zpracuje návrh na vaši lázeňskou péči (komplexní nebo příspěvkovou). Požádejte ho, aby v návrhu uvedl vámi vybrané lázně, které odpovídají vaší indikaci. O konkrétním lázeňském zařízení však vždy rozhoduje revizní lékař vaší zdravotní pojišťovny.

Už jen na závěr, co vaše lázně nabízí zaměstnaným ženám manažerkám, matkám, které mají nedostatek času?
Vybrat si mohou ze široké škály jednodenních programů bez nutnosti přespání, například balíček procedur Čokoládový ráj. Zážitek z procedur bude umocněn příjemným posezením nad kávou a zákuskem v Lázeňské kavárně. Výběr je tu opravdu pestrý, celý sortiment je vyráběn s péčí a láskou našich vyhlášených cukrářů. Naše lázně nabízejí i celou řadu krátkodobých Wellness pobytů. Velmi oblíbený je třídenní pobyt Lázně na zkoušku. Novinkou pak je pobyt Zadáno ženám, který potěší maminku, manželku, přítelkyni, prostě každou ženu, která ráda pečuje o svoji krásu a chce pár dní jenom pro sebe.
Wellness Lázně BohdanečDále můžeme v areálu lázní nabídnout ojedinělou péči ve specializované Medical Wellness Clinic, která propojuje klasickou západní medicínu s východními léčebnými postupy a má v nabídce také neinvazivní estetickou péči. Pomocí špičkového certifi kovaného přístroje PROTÉGÉ ELITE jsme se zaměřili na redukci vrásek a vypnutí kontur pleti na obličeji, krku, dekoltu,ale i povadlé kůže na jiných partiích těla.

Najdou u vás podobné programy například také senioři?
Určitě. Pro ty, kteří se přehoupli přes věkovou hranici 75 let, je připraven speciální pobyt Dovolená pro seniory. Tento program je sestaven tak, aby i klient vyššího věku mohl plně užít všeho, co lázně nabízejí. Cílem pobytu potom je harmonizace a celková regenerace organismu.


Seznam indikací léčených v Léčebných lázních Bohdaneč naleznete na webových stránkách www.llb.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Prosluli jsme léčbou pohybového ústrojí a výsledky odborného zdravotního personálu:

Prosluli jsme léčbou pohybového ústrojí a výsledky odborného zdravotního personálu
Prosluli jsme léčbou pohybového ústrojí a výsledky odborného zdravotního personálu
Prosluli jsme léčbou pohybového ústrojí a výsledky odborného zdravotního personálu
Prosluli jsme léčbou pohybového ústrojí a výsledky odborného zdravotního personálu
Prosluli jsme léčbou pohybového ústrojí a výsledky odborného zdravotního personálu
Prosluli jsme léčbou pohybového ústrojí a výsledky odborného zdravotního personálu
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Mohu jen doporučit -velice dobrá zkušenost.
Obrázek uživatelky
profil
jistě fajn lázněSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
v lázních byl a moc je chválil.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles