Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Prostopášné hanbalky

20. 05. 2008 | Knižní tipy
Autor: Václav Fischer
Vydala: Mladá Fronta
Rok vydání: 2008
Počet stran: 120 str.
Cena: 229  Kč
Formát: 110  x 165 mm, vázaná


V Mladé frontě vychází  kniha s názvem Prostopášné hanbalky od textaře a spisovatele Václava Fischera a ilustracemi Jana Pacáka.

Hanbalky
– verše škádlivé vypluly na povrch z textů. Nikomu není na škodu zhoupnout se na vlnách sexu.

Prostopášné hanbalkyDlouhá léta shromažďoval známý autor knížek pro děti, autor desítky textů k populární hudbě více než dvě stovky textů pro pěvecké sbory a sólisty. Václav Fischer si často hrál i s verši hodně prostopášnými. K nim s náramnou chutí vytvořil kresby Jan Antonín Pacák, a vznikla tak úsměvná knížka pro povyražení a oddech.

Křest knihy Prostopášné hanbalky
Mladá fronta a knihkupectví Academia si Vás dovolují pozvat na křest knihy  textaře a spisovatele Václava Fischera  Prostopášné hanbalky. Křest se koná v Literární kavárně knihkupectví Academia na Václavském náměstí v Praze a to ve středu 21. května 2008 v 17 hodin. Kmotrem knihy bude spisovatel Arnošt Lustig.

        
Více o autorovi knihy Prostopášné hanbalky
Profil Václava Fischera, autora knížky PROSTOPÁŠNÉ HANBALKY, je dosti složitý. Narozen v roce 1926, maturoval v Kralupech, dále pokračoval ve studiu na VŠ (tělesná výchova, filozofie, estetika). V  roce 1949 byl z politických důvodů ze všech vysokých škol vyloučen. Vojnu si odsloužil v PTP a během nelehkého života po dobu 16 let prošel mnoha povoláními, převážně při těžké manuální práci. Svůj osud unesl díky svým láskám, sportu (prvoligový lehký atlet, druholigový hráč odbíjené) a tvůrčí práci, kterou se zabýval zpočátku jen z vlastní potřeby a nepublikoval.

V 60. a 70. létech psal texty pro pop-music. V nahrávkách orchestrů K. Vlacha, TOČRU, G. Broma, Olympiku, mu zpívaly špičky populárních zpěváků. Bylo mu vydáno přes sedmdesát SP a LP desek a v rozhlase odvysíláno přes 300 nahrávek. Současně se začal věnovat psaní literatury pro děti. V nakladatelstvích SNDK, ORBIS, ALBATROS, SUPRAPHON, ARTIA a GRADA mu vyšlo 24 knížek. Bohatá je také jeho tvorba textů pro pěvecké sbory všech stupňů s předními skladateli (V. Slavický, V. Trojan, J. Hanuš, I. Hurník, P. Eben, O. Mácha a další), kteří mu zhudebnili přes 140 sborových cyklů a písní. Této práci se věnuje stále.

Protože pro dospělé až dosud nepublikoval, praskají jeho šuplíky ve švech.  Na další knižní vydání epigramů se pravděpodobně nebude dlouho čekat.  


Více informací o této knize Prostopášné hanbalky se dozvíte také na webových stránkách vydavatelství Mladé fronty.

ZUZI
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !