Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Prostřeno – 8.7. 2016 - Petr

8. 07. 2016 | Poslední díl
„Strčit ptáka do rozpálený trouby, to není žádný umění, to umí každej blbec, ale vrazit tam buchtu, to je machrovina.“  Rozverné motto charakterizuje celý pražsko-středočeský týden. Jeho autorkou je první účastnice, důchodkyně Anna, která nejde pro ostré slovo a mudrování daleko. Snad všechn jídlo by nejradši „vyhodila z okna“. Péct se bude hodně, protože úkolem týdne je kynuté těsto.

Není to určitě týden plný hádek, ale taktiky se dočkáme vrchovatě. Také pestrého vaření i pestré společnosti, kde mají mírnou převahu muži, protože složení je tři ku dvěma ve prospěch silného pohlaví. Ale obě ženy se mezi pány rozhodně neztratí a převaha pánů oběma dámám vyhovuje.
Důchodkyně Anna rozhodně v koutě stát nebude, ani hra na pravdu nechybí. V pátek padne zásadní otázka: „Kolik jste dali nejméně bodů?“ Odpověď všechny zaskočí a možná napoví, co se odehraje, až všichni odklopí svoje poklice. Kdo bude v hlavní roli a s kým si to ostatní chtějí vyříkat?

Prostřeno – 8.7. 2016 – Petr:


Prostřeno – 19.2. 2016 - PetrV pátek 8.7. 2016 uvaří v pořadu Prostřeno pohřebák Petr (54). Vdovec Petr, který bydlí v domku se zahradou kousek od Kladna, přišel vyhrát. Podaří se mu to? Zatím se jeví jako ironický glosátor se smyslem pro černý humor, což je asi při jeho práci v pohřební službě nezbytné. Přípitek podává stylově v urně. Petr miluje maso, na to se u něj také těší důchodkyně Anna. Zvládne hostitel vše bez problémů, jak se během celého týdne kasal? „Umím pár jídel a ty pak točím dokola,“ uvádí své kulinářské zkušenosti na pravou míru.

Patří mezi Petrovy tutovky játrová paštika, pórková polévka, pečená kachna či větrník na plech? „Maso s masem“, jak se v pořadu Prostřeno s datem 8.7. 2016 obává Luboš, to tedy nebude. A Petr má strach, že hodně z jeho nabídky soupeři nejí. Paštika je z kuřecích jater, druhá půlka přijde do nádivky. Přílohou jsou domácí rohlíčky - úkol týdne. Podle Anny je paštika tragédie, podle Petera je nedochucená.

Zato prý pórkovou polévku „vystřihl perfektní“. S plněnou a zčásti vykostěnou kachnou je v pořadu Prostřeno s datem 8.7. 2016 spousta práce, jaká k ní bude příloha? Ta není na Petrově chlapském stručném menu uvedena. A co chybí na stole? Slánka! Tu hostitel zapomněl v autě a prý kvůli tomu dostane pěkně vyhubováno od své přítelkyně. Velká kachna s nádivkou není ani po dvou hodinách ještě propečená, nervózní hostitel musí proto improvizovat a zařadit na pořad nejprve zábavu – opět s urnou.

Mezitím se v pořadu Prostřeno s datem 8.7. 2016 kachna bohužel rozpadla, takže je veta po krásné mozaice. „Stejně to nedojedli, škoda pro ně vařit,“ povzdechne si zpocený a zmožený hostitel, satisfakcí mu ale může být povedený dezert. Větrník na plech báječně vyšel a je to sladká tečka, jak má být. Petr je ale zklamaný a finále ho dorazí.Proč? Sledujte Prostřeno z Prahy a středních Čech a dozvíte se to!

Nenechte si ujít další Prostřeno, kde uvaří hostitel Petr,
v pátek 8.7. 2016 od 18.00 na Primě


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Zajíc