Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Prostřeno - Exotika a ryby zcela ovládnou Prahu a okolí!

26. 09. 2010 | Televizní tipy

Hodně zájemců o vaření se nachází v Praze a středních Čechách. Proto se štáb pořadu Prostřeno! vrací do srdce naší republiky. Odvážlivci ochotní vařit před celým národem se sejdou v poměru tři ženy ku dvěma mužům. Generačně si rozumějí Martina, Zdeněk a Marie, i když dva z trojice klamou tělem a vypadají mnohem mladší, než jsou.

Najde Jan parťačku v důchodkyni Libušce, která na svá léta určitě nevypadá? Líba má alergii na ryby, jež jsou na jídelníčku denně. Paradoxně se ale vetřely dokonce i do jejího předkrmu. Je někdo jasným favoritem? A najde se v téhle sympatické partě alespoň jeden chladnokrevný taktik? O tom se diváci přesvědčí od pondělí do pátku na Primě vždy v 18.00. V pátek se navíc dočkají hostitele týdne, který vyhraje 25 000 korun!

 

Pondělí: okatá Blíženkyně a ekonomka Martina (25)

Martina bydlí v novém bytě v areálu bývalého holešovického pivovaru a má ráda moderní design, kočky a samozřejmě svého přítele. Byt půvabné vysokoškolačky je barevně sladěný, ale její smysl pro dokonale upravený stůl zatím pokulhává. Nesprávně umístěné papírové ubrousky i příbory z ní superhostitelku neudělají. Nejen na stole skončil jeden vylitý welcome drink. Po jahodovém daiquiri nezrůžověl jen ubrus, ale také Martina. Stihne se převléknout? Hosty se pokusí nalákat na nevšední kombinaci ryby a rizota s houbami. Nesehnala ale plánovaného candáta. Čím ho nahradí? Sladkovodní, nebo mořskou rybou? Večeře však začíná slibně: salátkem se sušenými rajčaty a na bagetě rozpečeným kozím sýrem. Uzavírá ji jahodové tiramisu. Kozí sýr ochutná padesátník Jan poprvé v životě.

 

Úterý: volnomyšlenkářská Vodnářka Marie (38)

Až do pátého patra musejí hosté vystoupat, aby se mohli navečeřet v žižkovském bytě alternativní svobodné Marie. Hostitelka ráda cestuje a oblíbila si chutě severní Afriky a středomořskou kuchyni vůbec. Patří mezi umírněné vegetariány. Přes týden pracuje ve velké firmě a náročnou práci se snaží kompenzovat ve svém volnu. Předkrm z různě restovaných druhů zeleniny se zajímavou omáčkou z olivového oleje a medu v parném dnu všechny soupeře nadchne, nad zbytkem večeře už tak plesat nebudou. Marie je nervózní, v kuchyňce se řízne do prstu a dojde jí pergamen na balení porcí „pangasia orientální chuti“.

 

Středa: tvrdohlavý Beran a estét Zdeněk (39)

Světoběžník Zdeněk svoje menu postaví také na rybách a exotických kombinacích. V jídle se vyzná a rád se před návštěvou blýskne kulinářským uměním. Jeho 2 + kk v Praze má kuchyňku malou, ale šikovně řešenou a všestranně vybavenou. Jistě se v ní dá vařit do aleluja. Hostitel se plácl přes kapsu a středeční návštěva se může těšit na dvěstěgramové tuňákové steaky, brambory v páře, bonusový ledový salát s grepem a exotický předkrm i moučník. Zdeněk určitě miluje ovoce a žervé, kterého je v celém menu minimálně kilo. A jako kultivovaný hostitel se rozhodl, že hostům předvede, jak má taková slavnostní večeře na úrovni vypadat.

 

Čtvrtek: neposedná Štírka Libuše (60)

Bruneta s pronikavým pohledem a hustým copem je už sice v důchodu, ale neví, co je nuda. Moc ráda se seznámí s novými lidmi a zkusí něco neobvyklého. Libuše umí přijímat výzvy. I v jejím menu se mihne ryba, je to ale neškodný uzený losos v předkrmovém croissantu. Pak už následuje králík. Líba si stěžovala na samé exotické ingredience, ale také její „brambory Istanbul“ zavánějí Orientem. Dost už bylo manga, limetek a karambol, snad palačinky s domácí zmrzlinou a horkými borůvkami nebudou Libušin závěrečný karambol, ale naopak velký úspěch. A dočká se Martina konečně alespoň sousta vysněné čokolády?

 

Pátek: dobrácký Lev Jan se smyslem pro legraci

Všichni se naposledy sejdou u topenáře Jana v Říčanech. Poprvé se bude tento týden podávat polévka a poprvé se bude stolovat v rodinném domku i ve stínu zahrady. Jan je chlapák se srdcem na pravém místě a duší věčného kluka. Doma má kolejnice a elektrický vláček, to bude prima zábava! A co se bude u Honzy kromě boršče večeřet? Janova sladká tečka představuje další pokus o kreaci se želatinou. Snad vyjde lépe než minule Jiřímu z Ostravy. Kdo tedy nakonec zvítězí v Praze a středních Čechách a získá 25 000 korun? Uvidíte v pořadu Prostřeno!

 

Zdroj: Prima

 

Gabriela Straková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !