Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Prostřeno! I ostravští muži mají své dny

20. 09. 2010 | Televizní tipy

Startuje další týden pořadu Prostřeno! Je zajímavý hned v několika ohledech. Trošku se roztrhl pytel se zeleninovými krémy, jahodami a zábavnými svítícími čelenkami. V Ostravě a okolí se sešlo více mužů nežli žen. Jiří je bavič týdne, má vtipné hlášky a ze zmrzlého ovocného moučníku udělá dokonce atrakci, na jakou jeho hosté dlouho nezapomenou.

Stejně si ale myslí, že nejlepší dezert je šunka. Mají soutěživá Bedřiška a zdánlivě nenápadná Tereza proti takové přesile vůbec šanci na výhru 25 000 korun? Určitě ano, protože Ostraváci se předvedli jako sehraná parta, velkorysá a fér, body se udělují podle kvality. O tom, že je to pravda, se diváci přesvědčí od pondělí do pátku v 18.00 na Primě v oblíbené gastronomické show Prostřeno!

 

Pondělí: suverén Michal (33)

V minulosti pracoval jako číšník a prodavač, momentálně je nezaměstnaný. O to více se ale může věnovat své maličké, teprve tříměsíční dcerce Nikolce. Michal vaří často, rád a umí skoro všechno, i když upřednostňuje česká jídla. Miluje svíčkovou a je to typický milovník masa, který rád hostí své přátele, od nichž je zvyklý na potlesk. Bude trošku trpět při polévkách, protože mu prý chutnají všechny stejně, i když sám také jednu připraví. Je to brokolicový krém, který druhý den v obměněné podobě udělá jeho hlavní soupeř Honza. Michalovo hovězí ragú na červeném víně s kaší by mohlo potěšit Bedřišku, která má také spíše mužské chuti. Dokonce i předkrm bude z masa, ale kuřecího. Na závěr hra s žížalkami a jahody!

 

Úterý: gurmán Honza (27)

I když Jan vystudoval gymnázium, pracuje jako číšník. Nevaří příliš dlouho, ale docela tomu propadl, stejně jako sportům a pokeru. Má přítelkyni a bydlí v rodinném domě s rodiči, v přízemí mají bazén a na jejich dřevěné obklady prý snad padla půlka Beskyd. Honza vaří s nadhledem, lehce, všechno mu jde od ruky. Přitom předkrm je domácí paštika, hlavní jídlo pečený telecí hřebínek s parmazánovou krustou. Příloha je také výrazná a zajímavá, stejně jako lehký moučník z jahod, Janův vlastní recept. Jeho večeře vypadá a chutná jako kapitola z vysoké gastronomie a jeho hosté to také tak vnímají. Budou to také umět ocenit? Navíc se zprvu nenápadný Jan projeví jako milý člověk a příjemný společník se smyslem pro poetickou zábavu.

 

Středa: soutěživá Bedřiška (47)

Zkušená kuchařka Bedřiška rozhodně nevypadá na to, že má už devětadvacetiletého syna. Také jednoho dvanáctiletého a manžela. Z toho vyplývá, že v kuchyni strávila a tráví hodně času, ale ráda. Dokonce často hostí i přátele, nevnímá to jako nějakou otročinu kolem sporáku. Štíhlá atraktivní žena se stará o nehty a přitom zvládá řadu koníčků. Co si přichystala pro hosty, až dorazí do jejího domu? Bedřiška zvolila švestky jako předkrm, jsou to oblíbené švestky ve slanině s mandlí. Jako hlavní chod podává samozřejmě maso. Mezinárodní šmak její večeři uprostřed týdne dodají salát a moučník. Řeckým prvkem budou tzatziki a italským mascarpone řezy.

 

Čtvrtek: bavič týdne Jiří (37)

Rozvedený grafik a otec desetileté dcery Nikoly momentálně renovuje byt, kde žije s přítelkyní, a tak se vaří u jeho maminky. Navrhl si poměrně složité menu, a i když vaří rád, jeho zkušenosti a ne tak úplně známé prostředí udělají své. Jirka po sobě nerad uklízí, tak to s hoštěním normálně nijak nepřehání. Zato humor a nadhled ho nikdy neopouštějí. Že snědl hodně vtipné kaše, se projeví zejména ve čtvrtek, kdy mu běží čas a moučník s jahodami, vínem a želatinou vzdoruje. A tak Jiří usoudí: „Co neztuhne, to zmrzne!“ Má pravdu. Plánoval, že hosty pobaví jeho pexeso, ovšem kvůli renovaci se ztratilo neznámo kam. Ještě že je v mrazáku moučník. Zdroj osvěžení a také zábavy. A jestli náhodou vyhraje, mamince okamžitě koupí novou linku. Tahle je prostě nemožná…

 

Pátek: obchodnice Tereza (26)

Svobodná Terezka provozuje bazar s dětským oblečením. Bydlí sama s pejskem Danýskem, zatím vaří pro kamarádky, s nimiž si jednou za týden dělají takové soukromé Prostřeno! Přiznává, že vaření stylem pokus-omyl jí není neznámé a že hodně nepovedených kreací končívá v odpadcích nebo na dně toalety. To jí ale nebrání prodírat se gastronomickou houštinou dál a dál. Tak třeba napotřetí pochopila, kde dělá chybu se svým jablečným moučníkem. Zamíchá nepečený dezert jako poslední jídlo týdne bodovým skóre před vyhlášením finále? A překvapila soupeře svým pasticem? Ani v gastronomii kovaní muži nevědí, že jde o řecké jídlo, protože jeden z Tereziných strýců je Řek. Proč si tedy jako předkrm nezvolila řecký salát, ale italskou mozarellu s rajčaty? Inu, Terezka to zase tak moc neřeší, prostě jí to tak chutná a doufá, že lehké jídlo potěší i její hosty. Uvidíme v pořadu Prostřeno!

 

Zdroj: Prima

 

Gabriela Straková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
zaujimave, pozriem sa
Obrázek uživatelky
profil
určitě se budu dívat jsem ostravačkaSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles