Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Prostřeno: Ve středních Čechách prostírají čtyři ženy a jeden mladý muž

8. 03. 2010 | Televizní tipy

S novým pořadem Televize Prima - Prostřeno! se diváci v jeho druhém týdnu podívají do středních Čech. Pondělí 8. března začne v okolí Mělníka, kde bydlí temperamentní Lída. Pochází ze Slovenska a regionální svéráz bude mít i její pohoštění. To Veronika ze Zbraslavi je úplně jiná. Její menu je rádoby světové, ale do dokonalosti má daleko.


Lída, která si musela počkat na víno a nejí mořské plody, je o tom přesvědčená. Ve středu se jde na návštěvu do Prahy k novinářce Lee, která do hlavního chodu přidala houby. Ty zase nemá ráda Veronika. Nejstarší účastnice týdne je zvyklá na klasickou českou kuchyni a také ji uvaří. Získá si Marie hosty svým tradičním menu a letitou praxí za sporákem? Jediný muž týdne, Jakub z Benešovska, je na ostatní dost náročný.


prostrenoJak zaboduje jeho večeře? Přesvědčí ženy, že muži vaří stejně nejlépe,
a získá výhru 25 tisíc korun právě on? Výsledky týdenního bodování se dozvíte v pátek 12. března, v poslední středočeské epizodě pořadu Prostřeno!


Sledujte další díly Prostřeno! každý všední den v 18.00 na Primě!


Pondělí: Matka rodu Lída (55)
Lída vládne široké rodině a neustále pro všechny vaří. Pohoštění pro pět lidí by pro ni měla být rutina. A taky bude – s vařením před kamerou, servírováním a úpravou tabule se nijak nemazlí. Rozhodla se pro zelné listy plněné mletým masem, halušky s lečem a kuřetem a pařené buchty. Nad touto slovenskou kombinací všichni hosté kroutili hlavou. Jakub si připadal jako ve školní jídelně. Zato zábava bude originální, o hudební vystoupení se postarají potomci hostitelky. Co Lídě získá body potřebné k výhře 25 tisíc korun?


Úterý: Perfekcionistka Veronika (27)
Veroničino menu i příprava stolu se od Lídina zásadně liší. Rozhodla se pro krabí koktejl na salátu, hovězí steak s domácími hranolky, salát z pečených paprik a čokoládovou pěnu s višněmi. Zavděčí se Veronika Lídě, která na ni má ze včerejška pifku a nejí kraba ani krvavé maso? A proč Veronika hostům nenabídla víno a nechala je čekat na suchu? Mladá roztleskávačka se nespokojí s průměrem, a tak by ani její večer neměl být průměrný. Nadchne svým ctižádostivým menu chuťové pohárky ostatních a vyhraje?


Středa: Intelektuálka Lea (56)jezek
Lea se v gastronomii vyzná a myslí si, že vyzraje na chuťové buňky i oči soutěžících hostů. Intelektuálka z Prahy připravila zajímavý předkrm v podobě ježka. Jaká další překvapení pro své hosty nachystala? Její bavorské knedlíčky, zdá se, nemají chybu. Obstojí ale její „roztocká bašta“? Upřímně – od Ley čekali „mladí“ víc. Palačinky považují za moučník bez invence, šlehačka ve spreji je pobouřila a rozteklá zmrzlina dorazila. To se dělá?


Čtvrtek: Babička Blanche (74)
Tak trochu pohádková babička Marie je skromná žena. Říká si Blanka a Lea ji překřtila na Blanche. Její menu bude tradičně české, není příznivcem zeleniny ani zdravé výživy. Co se za ním skrývá, teprve uvidíme, protože „babiččina polévka a staročeská specialita“ nikomu moc neřeknou. Jako z pohádky bude ale určitě  její moučník, protože to bude koblížek, a ne jeden. Snad se nikam nezakutálí a Marie zaboduje. Vyhrají jí vytoužených 25 tisíc korun tradice a zkušenost?


Pátek: Gastronomický maniak Jakub (24)
Upovídaný mladík z Prahy se občas tváří jako mistr světa. O to zajímavější bude finále a večer v bytě jeho rodičů v Benešově. Stoprocentně věří ve výhru, ale s jeho předkrmem bude mít opět problémy Lída, která odmítá pozřít mořské plody. Omráčí jeho ďábelská pasta s krevetami zbytek společnosti natolik, že získá nejvyšší počet bodů? Steak Diane s restovanými bramborami jak od Gordona Ramseyho. Snad nebudou mít Jakubovi soupeři stejně ostrý jazyk jako on. K potřebným bodům by mohl pomoci i italský moučník tiramisu – ten milují všichni. Přesvědčí přítomné ženy, že muži jsou lepší kuchaři, a vyhraje?


Recepty hostitelů najdete hned po odvysílání jednotlivých dílů na stránkách televize Prima. Nebudou tu chybět ani rady a tipy, jak být nejlepším hostitelem. Tentokrát na téma stolování, protože právě s ním bojovali naši účastníci ze středních Čech snad ještě více než s vtipnou konverzací, zábavou hostů a ubíhajícím časem při přípravě večeře v kuchyni.


Zdroj: Prima


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Prostřeno: Ve středních Čechách prostírají čtyři ženy a jeden mladý muž:

Prostřeno: Ve středních Čechách prostírají čtyři ženy a jeden mladý muž
Prostřeno: Ve středních Čechách prostírají čtyři ženy a jeden mladý muž
Prostřeno: Ve středních Čechách prostírají čtyři ženy a jeden mladý muž
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Mašle