Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Protančete svoji dovolenou v Dominikánské republice

28. 08. 2010 | Amerika

Když se řekne Dominikánská republika, většina z nás si představí krásné bílé pláže zalité teplým sluncem a příjemný stín kokosových palem.  Tato karibská destinace však není jen destinací relaxace. Je to země, která vás ihned po příjezdu oslní svým temperamentem a především tancem.


Téměř na každém místě Dominikánské republiky se budete setkávat s příjemnými zvuky tradičního merengue. Tento národní tanec roztančí vaše boky a přinutí tělo k pohybu, i když se vaše mysl bude na začátku možná trochu vzpírat. Merengue tančí doslova všichni. Ať už jste staří nebo mladí, merengue smaže všechny věkové rozdíly a tančí se vždy a skutečně všude.


merengueTanečním parketem se může klidně stát ulice, kde se budete moci oddat rytmickému tanci. Skutečným zážitkem je možnost vyslechnout si hudbu merengue v podání tradičního živého orchestru. Téměř každý návštěvník neopustí zemi bez hudebního CD, prostřednictvím kterého si pak doma připomene příjemně hřejivé rytmy.


Pokud byste v Dominikánské republice chtěli skutečně zažít radost, tanec a zpěv v plném proudu, pak se sem vydejte v době karnevalů nebo festivalů. Dominikánská republika je jedna z mála zemí na světě, která má v každém ročním období co nabídnout.


Na začátku roku oči návštěvníků přitahují velkolepé karnevaly a karnevalové průvody. Historická kombinace několika kultur od Taíno Indiánů, přes Španěle, Francouze, obyvatele Afriky nebo Haiti, přinesla do země řadu různých kulturních prvků, které společně vytvořily nádhernou kulturu a jedinečnou atmosféru země.


V průběhu prvních měsíců v roce se Dominikánská republika roztančí ve víru nádherných karnevalů, které vám doslova vezmou dech. Tanec a přehlídka skvostně dekorovaných barevných kostýmů začínají nejdříve v Santo Domingu, kde se roztančí snad všechny ulice města. V ulicích se radují, tančí a zpívají tisíce lidí nejenom z Dominikánské republiky, ale z celého světa.


Velkou událostí je také karneval v La Vega, který společně s karnevalem v Santo Domingo patří mezi hlavní karnevaly v zemi.  Pro oba karnevaly jsou typické nádherné kostýmy plné barev, strašidelné masky, bujaré průvody v ulicích, tanec a zpěv. 


Na přelomu července a srpna se v Santo Domingu koná tradiční Santo Domingo Merengue Festival, kdy je hlavní promenáda Malecón opět plná tance a hudby. V průběhu festivalu vystupují různé kapely a jejich hudba rozpohybuje celé vaše tělo. V této době Santo Domingo hostí největší a nejbouřlivější festival merengue v zemi.


V průběhu dvou týdnů zde nejlepší světové skupiny hrají pro nejlepší světové tanečníky merengue. Hlavní program je soustředěn do čtvrti Malecón, ale tančírny vznikají v hotelových sálech, na soukromých terasách, na náměstích, v restauracích, zkrátka po celém městě.


Pokud se nestihnete do Dominikánské republiky podívat v průběhu léta a prožít svoji dovolenou ve víru tance, nemusíte být smutní.  Dalším velkolepým festivalem je Merengue Festival v Puerto Plata, který se koná první týden v říjnu. Hlavní bulvár města se roztančí a po obou jeho stranách najdete různé stánky s občerstvením, místními pokrmy a tradičními předměty.


Na velkém pódiu uvidíte umělce, kteří tančí a zpívají za doprovodu krásných zvuků merengue. Festival se koná pravidelně od roku 1980 a každoročně sem přiláká tisíce návštěvníků z celého světa, aby si užili a vychutnali týden plný tance, skvělých hudebníků a bezpochyby týden výborného dominikánského jídla.


draciDalší významnou hudební událostí roku je Dominican Republic Jazz Festival, který se koná na pláži Cabarete. Každý rok sem kvůli festivalu přijíždí několik set turistů. Jazzový festival je plný rytmů, barev a také chutí, neboť neoddělitelnou součástí této velkolepé kulturní akce je i výborné jídlo. Pokud se na festival vydáte, máte jedinečnou příležitost poznat a vychutnat si vibrující tóny a živé rytmy na pláži.


V letošním roce se Dominican Republic Jazz Festival uskuteční ve dnech od 25. – 27. Listopadu 2010.


Patříte-li mezi milovníky filmů, pak je pro vás připraven jedinečný filmový festival - Dominican Film Festival. Festival každý rok přináší přehlídku těch nejzajímavějších domácích a zahraničních filmů. V průběhu festivalu můžete zhlédnout filmová díla různých typů od komedií, dokumentů, vzdělávacích pořadů a jiné.


V letošním roce se Dominican Film Festival uskuteční ve dnech 16. – 21. listopadu 2010.


Bude to již 4. ročník této velmi zajímavé akce, která každoročně přiláká širokou pozornost mezi filmovými fanoušky. Ať už se do Dominikánské republiky vydáte v kterémkoliv ročním období, vždy bude pro vás připraveno něco zajímavého. Bezpochyby to budou bělostné pláže omývané blankytným mořem, nádherná fauna a flóra, výborná gastronomie a nespočetné množství kulturních akcí, na kterých budete moci tuto nádhernou destinaci blíže poznat.


Pokud byste chtěli ochutnat jedinečnou atmosféru Dominikánské republiky už tady v ČR, pak navštivte festival Etnofest, který se uskuteční 28. srpna 2010 v Praze (Park Podviní – Vysočany). Pro všechny návštěvníky je připraven bohatý program, vystoupení Merengue Music  Bandu  a ochutnávka pravého dominikánského rumu.


V letošním roce se festival Etnofest uskuteční 
28. srpna 2010.


Zdroj: Go Dominican Republic.cz


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Protančete svoji dovolenou v Dominikánské republice:

Protančete svoji dovolenou v Dominikánské republice
Protančete svoji dovolenou v Dominikánské republice
Protančete svoji dovolenou v Dominikánské republice
Protančete svoji dovolenou v Dominikánské republice
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
hned bych jela za teplemSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík ich štyl hudby je ozaj tanečný
Obrázek uživatelky
profil
bych tam s manzelem protancila Vanoce i Silvestra a domu se vratila az v Novem roce
Obrázek uživatelky
profil
zas jen můžu snít a nic víc. Tiše sedím v koutku a pláču - vemte mě někdo sebou,prosím ......SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
to už hej , tam by som rada šla
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Pomlázka