Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Proti jakým nemocem se děti očkují?

18. 02. 2009 | Nemoci
Ze zákona má každý rodič povinnost své děti nechat očkovat proti některým nemocem. Tyto očkování jsou plně hrazeny pojišťovnami, avšak některé pojišťovny dokonce svou péči o pacienty rozšířili a přispívají i na některá další očkování,které pomohou ochránit vaše děti před dalšími nemocemi.

Tuberkuloza: Je nemoc, kteoru nejčastěji způsobují bakteriemi Mycoacterium tuberculosis, zpočátku může být bez příznaků, ty se vyvíjejí týdny. Suchý kašel přechází ve vykašlávání hlenů, krve, dušnost, nápadné hubnutí, malátnost, později horečky. Léčba je dlouhodobá, minimálně šest měsíců.

Tetanus neboli strnutí šíje, velmi nebezpečné onemocnění, způsobeno bakteriemi Clostridium Tetani, projevuje se ztrátou koordinace a svalovými křečemi, bez zásahu lékaře končí smrtí (srdeční zástava, nebo kolaps dýchacího systému v důsledku křečí).

Záškrt - vyvolán mikrobem Corynebacterium diphteriae, podle místa výskytu rozlišujeme záškrt nosní, záškrt mandlí nebo hrtanu, nemoc má počáteční příznaky podobné jako angína, pokud se neléčí, dochází k rozšíření povlaků, horečce, otokům krku, může končit  úmrtím.

Dávivý kašel - infekční onemocnění způsobené bakterií Bordetella Pertussis, vzácně bakterií Bordetella Parapertussis, od počátečních příznaků nachlazení přechází v neustálé záchvaty kašle, u kojenců může docházet k dechové zástavě. Terapie je možná pouze v těžko rozpoznatelném počátečním stadiu.

Invazivní onemocnění vyvolané Haemophilem Influenzae b - velmi těžké infekční onemocnění, vyvolává horečnatá onemocnění dutin, středouší, zápaly plic, mezi obávané komplikace patří zánět mozkových blan.

Dětská obrna - nemoc vyvolána polioviry, které napadají páteřní nervové buňky a způsobují ochrnutí, (často se zaměňuje s DMO, která však není virového původu).

Virová hepatitida B
- infekční onemocnění jater, přenáší se krví nebo jinými tělními tekutinami, mezi příznaky patří žluté zbarvení kůže, bělma očí, bolesti břicha, zvracení, průjem.

Spalničky - (Morbilli) virové onemocnění s horečkou, kašlem, zpočátku červená vyrážka se mění v nahnědlou a rozšiřuje se od uší přes čelo na obličej a dále na celé tělo, často doprovázeno horečkami.

Příušnice
- virové onemocnění, bolestivé otoky příušních slinných žláz, bolesti hlavy, komplikace ve formě podráždění slinivky, u chlapců možný zánět varlat s dočasnou sterilitou.

Zarděnky
- virové onemocnění, objevuje se vyrážka růžové barvy, horečky, velmi nebezpečné v těhotenství, může dojít k poškození plodu.


K takzvaným doporučeným očkováním a nadstandardním lze zahrnout očkování proti následujícím infekcím a nemocem:

Pneumokoková onemocnění - nejčastěji opakované záněty středního ucha, záněty dutin, zápal plic, vzácně záněty mozkových blan (ovšem velmi nebezpečné u kojenců). Příznaky mohou být různé. Při zánětu středouší vzniká hnisavý zánět v uchu, provázený bolestmi a teplotami, rizikem je možné trvalé zhoršení sluchu. Zápal plic se projevuje vysokou teplotou, třesavkou, dušností, bolestí na hrudníku a vykašláváním hlenů.
klíště
Meningokoková onemocnění - velmi nakažlivé, s rychlým průběhem, typickými příznaky onemocnění jsou vysoká horečka, schvácenost, bolest hlavy, kloubů a svalů. Na těle se objevují rychle přibývající skvrnky. Ve velmi krátké době dochází k rozvinutí hnisavého zánětu mozkových blan s poruchou vědomí, rychle může přejít do kritického šokového stavu s následným selháním životně důležitých orgánů. K úmrtí může dojít během 24 hodin.

Neštovice - nakažlivé onemocnění způsobené virem Varizella-Zoster, výsevu vyrážky může předcházet mírná bolest hlavy, nevolnost, puchýřky - pupínky jsou naplněné čirou tekutinou, postupně zasychají. Mohou se objevit kdekoliv na těle, nepříjemně svědí. Děti je většinou velmi dobře snášejí, pro dospělé ovšem představují riziko zánětu plic, jater nebo mozku. Velmi nebezpečné pro těhotné, resp. pro plod.

Rotaviry
- infekce způsobuje vodnatý průjem zvláště u malých dětí, vysoké horečky, zvracení.

Klíšťová encefalitida - nehnisavý zánět mozku a mozkových blan, horečka, bolesti hlavy, zvracení, poruchy spánku, vědomí, v krajním případě může dojít k poškození nervové soustavy s následkem obrny.

Hepatitida A - tzv. nemoc špinavých rukou, bolesti kloubů, celková únava, bolesti v oblasti jater.

Rakovina děložního čípku - nebezpečné nádorové onemocnění způsobené lidskými papilomaviry.

Zdroj: Lékaři-online.cz

DanielkaZ
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
dekujiSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Děti jsem nechala očkovat pouze vakcínami dané zákonem.Přesto nejstarší syn v 8 letech dostal tuberkulozu od křečka, kterého jsme koupili ve zverimexu. Na pneumologii nám sdělili šokující informaci, že křečci se neočkují a mají s nimi velmi špatné zkušenosti co se týká zdravotní stránky. Křeček šel na pitvu a syn se léčil 2 roky.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles