Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Prožijte Happy Day se Zuzanou Stirskou & Gospel Time

20. 03. 2008 | Úspěšní lidé
Na konci února 2008 bylo v pražském divadle Semafor slavnostně pokřtěno nové album Zuzany Stirské a jejího souboru Gospel Time s názvem Happy Day, které tentýž den vyšlo u hudebního vydavatelství Bohemian Music Service, s.r.o.

A bylo opravdu na co koukat. Pozvání a roli kmotrů přijala celá řada známých osobností a přátel Zuzany Stirské v čele s textařem Josefem Fouskem, fotografem Janem Saudkem a houslistou Jaroslavem Svěceným. Všichni zúčastnění se skvěle bavili a jednotlivé skladby, které deska obsahuje a které Zuzana Stirská se svým sborem zpívaly, byly prokládány mluveným slovem se všemi hosty tohoto večera. Nejprve přišel Josef Fousek vysvětlit, jak ho „zkazila televize“. Jan Saudek poté předvedl, že nejen práce s fotoaparátem je jeho silná stránka, ale že je i skvělý tanečník. Zpívat bohužel odmítl. Nezapomenutelným zážitkem bylo pro všechny zúčastněné výstup Jaroslava Svěceného, který hrál na své housle, že ani nebyl vidět smyčec. Nakonec po samotném křtu si všichni hosté zazpívali Happy Day.

Zuzana Stirská – Happy Day Na novém CD Happy Day jsou písně různých stylů, které Zuzana Stirská a Gospel Time zpívají na svých koncertech od roku 1999. Zkušená a hlasově skvěle disponovaná Zuzana Stirská se inspirovala klasickými gospely a ke své hudbě říká:
„Mým cílem je dělat jakýsi druh českých „pseudogospelů“ namíchaných z jazzu, rocku, soulu, blues, swingu, country a irské či anglické melodiky…zkrátka takovou zvláštní formu gospelu v českém pojetí, ale nejen ty. Se souborem Gospel Time zpíváme nejen gospely, ale i písně zmíněných stylů “.

Pěvecká kariéra Zuzany Stirské je pestrá a bohatá. Vystupovala už jako malá po boku Jiřího Suchého v jeho hrách a pořadech. V roce 1981 emigrovala do Německa, kde vystudovala hudební vědu. Po těžkých začátcích vydala několik alb pod pseudonymem Susanna Prag a vystupovala i po boku takových hvězd hudební scény jako Mike Oldfield, skupina Eruption nebo soubor Jamese Lasta.

Zuzana Stirská – Happy Day Vokální těleso Gospel Time vzniklo v roce 1999 a tento rok oslavuje 10. výročí svého založení. Sbor dokázal za dobu své existence obohatit naši hudební scénu o dosud nepříliš rozšířený hudební styl. Svědčí o tom 80 repríz pořadu Jiřího Suchého Zuzana se vrací v divadle Semafor, pravidelné koncerty Gospel Time Party a pozvání do televizních pořadu Country estráda Ivana Mládka, Manéž Bolka Polívky, Sportovec roku 2002, Paraolympionik 2002, Zlatá mříž 2005, Atlet roku 2007 a dokonce i vlastní hodinový pořad Zuzana Stirská a Gospel Time.

K zahraničním úspěchům patří vystoupení v Rakousku, Polsku, Moskvě i úspěšný koncert v syrské národní opeře v Damašku v prosinci loňského roku. To napovídá, že gospel v interpretaci Zuzany Stirské a jejího Gospel Timu může být srozumitelný a přitažlivý i v českém prostředí. Potvrzuje to i rostoucí ohlas posluchačů.

ZUZI
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !