Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Prší? Nejlepší čas vyrazit na výlet

8. 04. 2017 | Trendy
Existuje mnoho důvodů, proč je dobré nesedět doma, když prší. Déšť působí příznivě na naše zdraví i psychiku – ve vzduchu plném vláhy se nám lépe dýchá a jeho šumění nás uklidňuje. Jen je třeba opatřit si kvalitní nepromokavou výbavu, abychom se z jarní výpravy vrátili osvěženi a přitom zůstali hezky v suchu.

Déšť by neměl být důvod, proč rušit procházku či výlet, spíš naopak – právě za deště, který krásně pročistí a osvěží vzduch, se nám mnohem lépe dýchá i myslí. Navíc je známo, že zvuk deště má podobně jako šumění potoka či vodopádu uklidňující účinky na naše nervy.

Dobrý příklad v přístupu k počasí si můžeme vzít třeba od obyvatel skandinávských zemí. Přestože v těchto oblastech často prší, lidé tu jsou zvyklí pobývat venku za každého počasí a umějí se na to samozřejmě i dobře vybavit.

A jak by tedy měla vypadat správná výbava do deštivého počasí?


oblečení do deštěNa prvním místě je nepromokavá bunda nebo pláštěnka a boty odolné proti promáčení, ideálně doplněné nepromokavými návleky. U bundy se zaměřte na tzv. vodní sloupec, což je hodnota v milimetrech, která udává, jak vysokému sloupci vody je materiál schopen odolat, než prosákne. Na jarní vycházky by vám měla bohatě vystačit hodnota 5 000 mm, ale pokud vás čeká delší výprava, kdy hrozí i vytrvalejší déšť, pořiďte si membránovou bundu s vodním sloupcem 10 000 mm a více.

Co se týče sportovních kalhot, buď si můžete obléknout třeba softshellové, které menší deštík ustojí, anebo se osvědčilo mít v batohu připravené nepromokavé kalhoty s rozepínacími nohavicemi, které přes ně snadno přetáhnete, když se opravdu rozprší.

Ovšem i batoh musí být chráněný proti promáčení. Pokud ten váš nemá integrovanou pláštěnku, opatřete si ji samostatně. Prodávají se v různých velikostech, aby se přizpůsobily jakémukoli rozměru batohu. Stejně tak se vyplatí pořídit si i nepromokavý obal na mapu. K dostání jsou také různá vodotěsná pouzdra na tablety, foťáky či telefony.

Zdroj, foto: 4camping.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Chodím ven také za každého počasí, ale za silného větru ne, tomu se musím vyhýbat ze zdravotních důvodůSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
chodíme ven v každém počasí..jen občas počasí neláká k výletuSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
na procházky neexistuje špatné počasí jen špatné oblečení Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
v dešti se mi moc na procházky nechce
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles