Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Prsní implantáty bez viditelné jizvy?

20. 05. 2014 | Krása
Dlouhodobě ověřenou metodou, kterou většina žen již dobře zná, je zvětšování poprsí pomocí silikonových implantátů. Tato metoda augmentace je vhodná pro každý tělesný typ. Díky široké škále velikostí, profilů i typů prsních implantátů poskytuje téměř nepřeberné množství variant tvarů ňader.

V porovnání s lipograftingem navíc nehrozí  zmenšení objemu prsou při případném váhovém úbytku. Ženy, které o augmentaci silikonovými implantáty uvažují, se často zajímají o viditelnost jizev po augmentaci silikony.

Existuje několik operačních technik vložení implantátů: z podpažní jamky, z podprsní rýhy či kolem dvorce. Řezy jsou u všech technik vedeny tak, aby jizvy nebyly na první pohled zřejmé. Vzhled jizev lze z části ovlivnit v rámci pooperační péče aplikací silikonových plátků nebo gelů či ošetřením frakčním laserem. Dalšívelkou výhodou metody je okamžitě viditelný efekt, na rozdíl od  lipograftingu, kde výsledný efekt lze hodnotit až za několik měsíců. Někdy je vhodné augmentaci pomocí implantátů kombinovat s modelací.

Prsní implantáty bez viditelné jizvy?Kombinovaný výkon augmentace s modelací je vhodný u prsou výrazně povislých, kde by pouhé zvětšení přinášelo sice velká, ale velice nízko uložená prsa, jejichž tvar by byl naprosto nepřirozený. Druhou indikační skupinou je výrazná tvarová asymetrie mezi levým a pravým prsem, kdy by opět pouhé zvětšení nemohlo vést k optimální symetrizaci.

Dobrou zprávou je, že ženy kladou čím dál větší důraz na výběr ověřeného plastického chirurga i kvalitního implantátu. Za větší obezřetností stojí zveřejněné případy nepovedených plastik, které realizovali lékaři bez příslušných atestací nebo kauza vadných implantátů značky PIP. Ženy tak již nesledují jen cenu, ale dbají na bezpečnost a kvalitu provedení i výsledku zákroku. Je nezbytné, aby klientka dostala o výkonu ucelenou informaci nejen s tím, co chce slyšet, ale rovněž s možnými negativy, která mohou s výkonem souviset. Zde bych zmínil nenahraditelný význam osobní konzultace, protože informace z internetu a diskusních fór nemusí být a často nejsou ověřené ani objektivní. Pozornost je třeba věnovat i výběru implantátu a nepodceňovat jeho kvalitu, která se u různých implantátů liší. Vodítkem pro rozpoznání kvality implantátů je americká certifikace FDA, jejíž normy jsou v porovnání s evropskými přísnější.

METODA JE VHODNÁ PRO ŽENY, KTERÉ:
-    požadují zvětšení poprsí o jedno nebo více čísel,
-    nemají dostatek tukových zásob,
-    si přejí okamžitě viditelný efekt zvětšení poprsí.

ABSOLUTNÍ KONTRAINDIKACE:
-    prokázané probíhající onkologické onemocnění prsou.

RELATIVNÍ KONTRAINDIKACE:
-    špatný zdravotní stav,
-    chronická onemocnění (cukrovka),
-    progresivní autoimunitní onemocnění,
-    další onkologická onemocnění,
-    závažné poruchy srážení krve.

ORIENTAČNÍ CENA:
-    Cena zákroku závisí na konkrétním typu a velikosti implantátu i pracovišti. Průměrná cena za zákrok je zhruba 60 až 85 tisíc korun.

Autor, foto: plastický chirurg MUDr. Ivo Menšík
BODY klinika plastické chirurgie


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles