Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Průvodce výběrem vysněné pohovky

8. 07. 2019 | Moderní bydlení
-Komerční sdělení-

Najít krásnou pohovku online: Realita, nebo nesplnitelný úkol?

Než se pustíte do pátrání na internetu, napište si vše, co od pohovky očekáváte. Jakou má mít barvu? Má být rohová nebo do U? Potřebujete pohovku s úložným prostorem nebo bez? S jasnější vizí o své nové pohovce máte větší šanci na úspěch a my vám prozradíme pár kroků za úspěšným lovem.

1. Nejdůležitější roli hraje velikost pohovky


Dvakrát měř, jednou kupuj

Může to znít absurdně, ale běžně se nám stává, že lidé vrací pohovku z důvodu, že se jim nevejde do obýváku. Proto jako první věc vezměte do ruky metr. Při měření zkuste změnit úhel pohledu a nenechte se svazovat stereotypy. Pohovka se dnes už nemusí „krčit“ u zdi nebo v rohu. Možná jí bude slušet umístění v prostoru. Jestliže hledáte rozkládací pohovku, změřte si také prostor pro lůžko.

Kolikamístnou pohovku koupit?

Kvůli častým návštěvám velkou pohovku nepořizujte. Sahali byste zbytečně hluboko do kapsy, a navíc byste kapacitu pohovky nevyužili na maximum. Počet míst k sezení snadno navýšíte s pomocí křesel, taburetek nebo pufů a sedacích vaků. Je to nejen levnější cesta, ale i skvělý doplněk, který v interiéru mnohdy vypadá lépe než šestimístná pohovka či rohová pohovka.

rohová pohovka

Málo místa k sezení? Stačí přikoupit puf nebo taburetku a je po starostech.

2. Materiál


Péče o textilní pohovku je snazší, kožená se stane dědictvím

A to vůbec nepřeháníme. Pravé kožené pohovky, pokud se o ně dobře pečuje, jsou mezigenerační záležitostí a vydrží krásné i desítky let. Péče o koženou pohovku není nijak náročná. Stačí 1x za rok použít speciální přípravek a 2x až 4x ročně impregnovat. Mezi další výhody ale patří i vyšší nosnost nebo odolnost vůči skvrnám. Nebojte se rozlitého vína nebo znečištění. Koženou sedačku vyčistíte snadno a rychle.

U textilních pohovek naopak odpadá náročnější péče, jsou cenově dostupnější a na trhu najdete nepřeberné množství barevných variant, tvarů a velikostí. Záleží proto jen na vás, čemu dáváte přednost a co bude vašemu obýváku slušet víc.

kožená pohovka

Koženou pohovku sice za pár korun nepořídíte, ale těšit se z ní budou i vaše vnoučata.


3. Funkce a vlastnosti pohovek


Rozkládací pohovky pro kažodenní spaní nebo úložný prostor?

Má-li pohovka plnohodnotně nahradit lůžko, musí být vybrána pečlivě a měla by mít rošt i kvalitní matraci.
Nekombinujte dvě funkce, rozkládací a úložnou, dohromady. Po několika nocích stálého spaní na pohovce by vás mohla začít bolet záda.
Je-li pohovka určena pouze pro hosty, tímto doporučením se řídit nemusíte. Návštěvu o pohodlí rozhodně nepřipravíte.

4. Který design pohovky vám sedne?


Načerpejte inspiraci na Bonami, kde najdete všechny styly od moderních po tradiční. Prohlédněte si naší galerii a najděte styl, který s vámi bude ladit.

Pařížský styl

Nesmírně elegantní chaise longue nabídne pohodlí i pocit vznešenosti. Oblíbený styl je to například pro interiéry pařížského stylu.

scandi styl


Moderní futony inspirované scandi stylem a klidně i na spaní.

styl Camelback
Pohovky typu camelback umí být vznešené i domácké a jsou typické svou opěrkou do vlnky.


Chesterfield styl

Chesterfield styl aneb kožená pohovka láskou na celý život.


5. Fámy a mýty kolem pohovek


Pohovku musím vybírat osobně

Proč cestovat od obchodu k obchodu a strávit tam půl dne? Dnes se dá pohovka nakoupit online z pohodlí domova. Nabídka pohovek je na internetu pestřejší, na výběr máte větší klid, více času a žádného dotěrného prodejce za zády. Pakliže nebudete s výběrem spokojeni, přijedeme si pro ni a odvezeme za vás.

Nákup nové pohovky se nevyplatí

Ve snaze ušetřit pár set korun projíždíte inzeráty na pohovky a pak pro ni jedete na druhý konec města? Na takové plány zapomeňte. Bazarové pohovky bývají ve většině případů tou nejhorší možnou volbou, hlavně jsou-li rozkládací. Není výjimkou situace, že na mechanická poškození přijdete až po pár týdnech denního používání. Vrátit ji nebo prodat dál se vám bohužel už nejspíš nepodaří.

Čištění pohovek je drahá legrace

Zase lež jak věž. Dnes se výrobci snaží o to, aby vám pohovka práci nepřidělala. Většinu skvrn a nečistot odstraníte navlhčeným hadříkem, vysavačem nebo tepovačem. Pokud přeci jen budete muset do čistírny, vyčištění potahu gauče je záležitostí 1000 – 1500 korun.

Jde hlavně o vaše pohodlí

Když vybíráte pohovku, nemyslete na to, jak se na ní bude sedět tchyni nebo vašim hostům. Důležití jste vy a vaše rodina. Nenechte se ovládat trendy, které vás denně svádí k nákupu té nejdražší pohovky. Komfortní a krásná pohovka není jen otázkou ceny a lze ji pořídit bez stresování se v obchodě a zbytečného utrácení. Použijte selský rozum nebo můžete dát na doporučení známých a kamarádů, jejichž pohovka se vám vždy líbila.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Průvodce výběrem vysněné pohovky:

Průvodce výběrem vysněné pohovky
Průvodce výběrem vysněné pohovky
Průvodce výběrem vysněné pohovky
Průvodce výběrem vysněné pohovky
Průvodce výběrem vysněné pohovky
Průvodce výběrem vysněné pohovky
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
I když se v článku píše, že dneska není potřeba pohovku vybírat osobně, tak pro mě to platí jen částečně. Sice si pohovku objednávám online, aby byla připravena k vyzvednutí..., přesto se na ni ještě dojedu podívat osobně a zkontroluji Smajlík, přeci jen taková pohovka není zrovna levná záležitost a je lepší mít jistotu a alespoň jednou si na ni sednout Smajlík, i když já si ji nedávno pořídila s výraznou slevou na https://slevato.cz/kategorie/bydleni/nabytek/pohovky Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles