Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Průzkum: odpověděli jste, že příznaky syndromu suchých očí zná téměř 90 % z vás

15. 05. 2018 | Nemoci
Syndrom suchých očí je pojem, který v posledních letech slýcháme stále častěji. Důvodem je hlavně životní styl, který mnoho z nás „přikoval“ k počítačům a do klimatizovaných místností.  Pálení a pocit písku v očích, začervenání a častá potřeba mrkat a nechat oči odpočívat jsou příznaky, které cítí dle odborníků až třetina z nás. A jak jste na tom vy, naše čtenářky? Na konci dubna jsme uspořádali průzkum, kterého se zúčastnilo přes tisíc z vás. A co ukázal?

9 z 10 z vás pociťuje příznaky suchých očí


Téměř čtvrtina z vás syndromem suchých očí trpí a další čtvrtina se rovnou našla ve vyjmenovaných příznacích. Zbývajících 40nbsp;% uvedlo, že se musí o tomto tématu dozvědět více a jen 13nbsp;% si je jistých, že syndrom suchých očí se jich určitě netýká.

Za syndrom suchých očí si můžeme často samy, ale…


SystanePříčiny syndromu suchých očí je možné rozdělit na ovlivnitelné a neovlivnitelné. Více než polovina z vás se ztotožňuje s prvními uvedenými – nejčastěji uvádíte jako příčinu vašich nepříjemných pocitů celodenní práci na počítači (30 %) a klimatizaci. Pro každou desátou z vás je spouštěcím faktorem prašné prostředí, ve kterém tráví velkou část dne. I když by se tak mohlo zdát, že si za syndrom suchých očí můžeme samy, změnit práci nebo se přestěhovat není nic jednoduchého. Stejně tak nemůžeme dělat nic ani s přibývajícím věkem – u třetiny z vás se příznaky suchých očí zhoršují spolu s věkem, který je také jedním z rizikových faktorů.

Mrkání, vyplachování vodou nebo přehlížení příznaků – takto řeší příznaky více než poloviny z vás

Zajímavý je způsob, jak se s nepříjemnými pocity v očích vyrovnáváte. Každá pátá z vás uvedla, že častěji mrká, každá desátá si pak častěji vyplachuje oči vodou. Vědomé častější mrkání a odpočinek očí odborníci sice doporučují, nejsou ale dostatečné. Co pak odborníci nedoporučují, je přehlížení příznaků – odpověď „příznaky zatím neřeším“ přitom vybralo 20nbsp;%nbsp;z vás.
Systane
Na léčbu z lékárny zbývá necelá polovina odpovědí. Po očních kapkách správně sahá 47 % dotázaných. Ale pozor, ne všechny oční kapky jsou vhodné – důležité je vybírat zvlhčující oční kapky, neboli tzv. umělé slzy, které je možné užívat dlouhodobě.  Při výběru se nedívejte jen na cenu (ta je přitom nejdůležitějším kritériem při výběru pro 9nbsp;% z vás), ale hlavně na kvalitu. Kvalitní oční kapky mají prodloužený účinek, nemusíte je tedy používat tak často. I u kvalitních očních kapek můžete často ušetřit, když je budete nakupovat přes e-lékárnu (např. na www.sleky.cz nebo www.apotek.cz nyní mají za výhodnou cenu oční kapky řady Systane).

Otestujte se, které zvlhčující oční kapky Systane

jsou pro vaše oči nejvhodnější


Na trhu je k dispozici velké množství zvlhčujících očních kapek. Zatímco některé jsou vhodné, pokud cítíte příznaky od rána, jiné jsou přímo pro vás v případě, že se u vás obtíže zhoršují v průběhu dne. Odpovězte si na dvě otázky níže a poznáte, které jsou pro vás nejvhodnější.

1.   Kdy v průběhu dne trpíte příznaky suchých očí (pálení, řezání, pocit písku v očích, začervenání, zvýšené slzení)? Stejné příznaky můžete mít, i když nosíte kontaktní čočky.
a)      příznaky mě nejvíce trápí ráno
b)      příznaky se zhoršují během dne, nejvíce mě trápí večer
c)       dokonce i před spaním potřebuji ulevit očím (mám střední až těžké obtíže)

2.       Jak často trpíte příznaky suchých očí?
a)      suché oči cítím jen mírně a občas
b)      kvůli příznakům suchých očí potřebuji užívat kapky pravidelně každý den

    • Pokud jste vybrali u otázky 1 odpověď a), nejvhodnější je pro vás Systane BALANCE
    • Pokud jste vybrali u otázky 1 odpověď b) a příznaky suchých očí vás trápí jen občas, nejvhodnější je pro Vás Systane ULTRA
    • Pokud jste vybrali u otázky 1 odpověď b) a kvůli příznakům suchých očí potřebujete užívat kapky pravidelně každý den, nejvhodnější je pro Vás Systane HYDRATION
    • Pokud potřebují vaše oči péči nejen přes den, ale také večer, používejte na noc Systane GEL DROPS, které můžete kombinovat s ostatní očními kapkami řady Systane.

Zdroj, foto: Systane

Systane



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4   5  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
5x+1špatně
Obrázek uživatelky
profil
sumárum, pití, 2x mapa a vstupenka
Obrázek uživatelky
profil
09. 06. 2018 13:20 Sebrán "Mapa" za 15 bodů
09. 06. 2018 13:16 Sebrán "Mapa" za 15 bodů
09. 06. 2018 13:11 Sebrán "Mapa" za 15 bodů
09. 06. 2018 13:08 Sebrán "Mapa" za 15 bodů
09. 06. 2018 13:04 Sebrán "Mapa" za 15 bodů
09. 06. 2018 13:00 Sebrán "Mapa" za 15 bodůSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
4xSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
5x
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles