Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

První dáma české country Věra Martinová poprvé v pražské Lucerně

4. 11. 2013 | Úspěšní lidé

VĚRA MARTINOVÁ

LUCERNA 27.11. 2013


Tímto koncertem v pražské Lucerně se Věra Martinová rozhodla oslavit společně se svými fanoušky 25 let na scéně. Zvláštním hostem tohoto koncertu je absolutní špička vokální interpretace – SPIRITUÁL KVINTET.

VĚRA MARTINOVÁ se jako Věra Šolínová narodila v Opočně. Prvním větším úspěchem na hudební dráze bylo druhé místo na festivalu Mladá píseň v Jihlavě. Následovalo první profesionální angažmá v Orchestru Gustava Broma a v letech 1982-1986 vystupování s dívčí country kapelou Schovanky.

Věra MartinováJistým zlomem v její kariéře byl nejen odchod ze zavedených Schovanek na sólovou dráhu, ale především nazpívání hitu Malý dům nad Skálou, a to už pod jménem Věra Martinová. Hitová série pokračovala písničkami Až na vrcholky hor (1987) či Dala jsem lásku řekám (1988) a debutovým albem Dál jen vejdi (1989).
Alby Zvláštní způsoby (1996) a Příběhy (1998) se první dáma naší country přiklonila – také díky spolupráci s první dámou našeho folku Pavlínou Jíšovou – ke komornější a folkově laděné hudbě. Jako moderátorka i zpěvačka se také podílela na úspěšném cyklu živých koncertů České televize „Svou káru táhnem dál“.
Na svém posledním CD Věřím svým snům spolupracovala s britským zpěvákem, písničkářem a kytaristou Jamie Marshallem.

Po velkolepé oslavě životního jubilea Věry Martinové před dvěma lety v pražském Vinohradském divadle a následných dvou vyprodaných koncertních tour po Čechách a Slovensku se rozhodla poprvé v životě vystoupit v koncertní „mecce“ českých zpěváků – Velkém sále pražské Lucerny.

Spirituál kvintet


Spirituál kvintet

První česká, a dnes již legendární folková skupina, jejíž mnohé písničky dávno zlidověly, hraje v roce 2013 neuvěřitelnou padesátou třetí sezonu. V minulém roce obdržel Spirituál kvintet mimo jiné Diamantovou desku za 1 150 650 prodaných nosičů pod hlavičkou vydavatelství Supraphon, letos na svých koncertech
představuje aktuální CD „Čerstvý vítr“.


Více informací se dozvíte také na oficiálních webových stránkách www.veramartinova.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku První dáma české country Věra Martinová poprvé v pražské Lucerně:

První dáma české country Věra Martinová poprvé v pražské Lucerně
První dáma české country Věra Martinová poprvé v pražské Lucerně
První dáma české country Věra Martinová poprvé v pražské Lucerně
První dáma české country Věra Martinová poprvé v pražské Lucerně
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !