Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

První hospitalizace manžela

15. 11. 2014 | Vaše příběhy

Naše ANO pro společnou cestu životem jme si řekli v roce 1963. Netrvalo to dlouho a na svět přišla první dcera, v roce 1964. Za dva roky se nám narodila druhá dcera a do třetice pak v roce 1968 syn. Naše děti nás již obdarovaly sedmi vnoučaty.
V loňském roce pak nejstarší vnučka obohatila rodinu o pravnučku. Vše jsme zvládali dobře a snažili jsme se vychovat své děti k poslušnosti, skromnosti a k úctě ke starším lidem. Domnívám se, že se nám to povedlo, protože děti po našem vzoru také vychovávají své ratolesti. V poslední době nám nejvíce radosti dělá naše pravnučka Laura a já s manželem se můžeme opět radovat z dětského smíchu, ale také pláče.

Bydlení ve dvou je pak zpestřeno, i když jenom po dobu návštěvy. Největší radost máme, když vnučka nám ponechá malou Lauru na hlídání, jelikož si musí vyřídit své neodkladné osobní věci. Alespoň na chvíli se vracíme do doby, kdy kolem nás „tancovaly“ naše tři ratolesti. Máme dostatek volného času, který jako důchodci využíváme sledováním televize, manžel na stolním počítači a v neposlední řadě, hlídáním naší milované Laury.

hospitalizaceManžel v důsledku svého onemocnění musí pro chůzi používat francouzské berle a tudíž chození za malou neposednou Laurou má omezeno. Jeho současná zhoršená chůze byla silně ovlivněna hospitalizací v nemocnici, která byla v 76 letech jako první, kdy se seznámil s nemocniční postelí a ochotnými sestřičkami v nově rekonstruovaných pokojích nemocnice v Přerově. K této hospitalizaci došlo v důsledku úrazu, zlomeného krčku pravé kyčle. Moje setrvání v nemocnici na chirurgickém oddělení trvalo téměř 14 dnů. A netrvalo to dlouho a byl tam po druhé. Stále mu otékala pravá noha. Naše praktická lékařka jej poslala na ultrazvuk, kde mu byla zjištěna trombóza. Domů se již nevracel, jelikož paní doktorka zajistila okamžitý převoz do nemocnice. A tak manžel opět poznával ordinace a lůžkové oddělení tentokráte na interně.

Při první návštěvě jsem byla mile překvapena nemocničním pokojem pro tři pacienty včetně sociálního zařízení, s televizorem a polohovatelnou postelí. Pamatuji si já toto dřívější interní oddělení, kde nás bylo osm a žádnou modernizaci před hodně léty, kdy jsem já zde ležela s ledvinami.

To, že byl manžel poprvé hospitalizován v nemocnici, snášel velmi dobře, i když první dny před operací musel používat léky na utišení bolesti. Bolestí byl zbaven třetím dnem, kdy byl operován. Zlomený krček kyčle a trombóza se podepsala na jeho chůzi, která je přerušována odpočíváním na lavičkách na cestě k lékaři. Bydlíme v přízemním bytě paneláku, za kterým je velký park s možností posezení.


Alabastr22 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Snad již nemocniční prostředí nebude muž potřebovatSmajlíkTam nechodí nikdo rádSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles