Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Psí hrdina

3. 12. 2018 | Vaše příběhy

Mám neteř. Dcera mé sestry, Lucie, se narodila se srdeční vadou. Krásné miminko muselo být operováno ihned po svém narození, aby vůbec přežilo. A nejednalo se o operaci jedinou.

Pro svou nemoc byla Lucinka vždy hodně drobná. To ovšem nebránilo její inteligenci a dalšímu duševnímu vývoji. Lucinka uměla číst ještě dřív, než nastoupila do mateřské školy. Jako by nemoc srdíčka byla vykompenzována vyšší inteligencí, bystrostí a vnímavostí.

Lucka vypadala vždy mnohem mladší, než její vrstevníci. Když nastupovala Lucinka do mateřské školy, děti se jí pro její drobnou postavičku smály. Říkaly jí, že je prcek, trpaslík atd. Ty děti nezajímalo, co umí, zná a dovede. Našly skulinku, něco, čím se od nich lišila, a to stačilo na to, aby byla dětmi šikanována. Lucinka často plakala a nevěřila si. Když ale do školky nastoupila vietnamská holčičkaYen, vše se změnilo. Malá Vietnamka byla stejně vysoká jako má neteř. A tak se blonďatá drobounká Lucinka stala nejlepší kamarádkou stejně drobné vietnamské holčičky Yen. Staly se z nich nerozlučné kamarádky. Děti je začaly uznávat, protože byly dvě. Už to nebyla jedna malá holka, byly to dvě kamarádky. Spolu si dokázaly pomoci a postavit se případným nepřátelům. Lucinka si začala věřit a těšila se, že se svou kamarádkou nastoupí i do školy.

Se začátkem školního roku ale čekalo neteř nemilé překvapení. Rodiče její kamarádky se vrátili do Vietnamu a svou dceru vzali samozřejmě s sebou. Lucinka byla opět sama.

Vystrašená, nevěřící sama v sebe. Byla snad ještě zranitelnější, než kdysi, když nastupovala do školky. To proto, že už nebyla jen sama proti ostatním, ale ztratila jako mávnutím kouzelného proutku svou dobrou kamarádku. Lucka dokonce začala ze stresu koktat. Tehdy nepomohlo to, že její rodiče jí dodávali odvahu a snažili se ji uklidnit, zabavit a zahrnout láskou. Sestra zvažovala návštěvu psychologa. Ještě před vyhledáním odborníka jsem jí poradila, zda by neměla dceři pořídit psa.

Doma už měli morče a zakrslého králíčka, a tak sestra nechtěla nejdřív o psovi ani slyšet. Měla už tak dost práce s běháním po lékařích, protože lékařské kontroly Lucka potřebovala stále.

„Králík ani morče ji před dětmi neochrání. Nevzbudí patřičný obdiv a třeba i úctu jejích spolužáků,“ operovala jsem. „A taky neodradí případné nepřátele!“

Poslední argument zapůsobil. Co by rodiče neudělali pro svou malou dceru? Kdyby byla v nebezpečí a oni by nebyli poblíž, mohl by jejich ochranitelkou ruku zastat právě pejsek.

 A tak sestra vzala Lucinku do psího útulku, odkud si přivedli Alíka. Lucka si ho sama vybrala.

Od této chvíle se stal zázrak. Lucka si začala věřit a děti si Alíka oblíbily. Chtěli-li být v kontaktu se psem, musely se ovšem pěkně chovat k Lucii. Děti brzy zjistily, že malá blonďatá holčička je chytrá, veselá a dokáže být dobrá kamarádka. Lucka se stala oblíbenou a sebevědomou dívkou. Dnes Lucka studuje střední školu. Alík je už starý pes, a tak ona nyní dělá oporu zase psovi. Má dostatek víry sama v sebe, dost kamarádek a vrací psovi jeho služby, které jí nevědomky prokázal tím, že vůbec je.

Nezáleží na tom, kdo vám dodá sebevědomí. Důležité je ho nezklamat a případně mu jeho služby vrátit.


čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Psí hrdina:

Psí hrdina
Psí hrdina
Psí hrdina
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
pěkný příběhSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Moc pěkný článek. SmajlíkSmajlík
Přeji neteři i Tobě hodně zdravíčka a štěstí.SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Nádherný příběh. Ať se Tvé neteři dál dobře daří. Jsi dobrá teta, která dobře poradila a vyplatilo se to.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles