Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Puccini, vášnivý příběh operního génia

20. 08. 2010 | Televizní tipy
Hvězda italské kinematografie Alessio Boni zazáří jako Giacomo Puccini na ČT2. Premiéru dvoudílného životopisného italsko-německého filmu Puccini (2008) uvádí Dvojka ve středu 18. a 25. srpna od 20:30 hodin. Režie Giorgio Capitani.

Puccini je příběhem plným vášně, strádání, úspěchů i zklamání, nepochopení i obdivu. Příběhem operního génia, jehož hudba dodnes spojuje posluchače všech vrstev a je součástí kmenového repertoáru operních domů po celém světě.

V nesnadné roli, jež vyžadovala ztvárnění skladatele ve věku od 25 do 66 let, znovu na obrazovkách České televize zazáří současná hvězda italské kinematografie Alessio Boni (diváci ČT2 jej mohli začátkem tohoto roku vidět jako malířského génia a bouřliváka v premiéře dvoudílného italského filmu Caravaggio či v roli Andreje Bolkonského ve čtyřdílné premiéře italského koprodukčního filmu Vojna a mír). Partnerkou v roli Elvíry mu neméně působivě sekunduje i charismatická Sophie von Kesselová. Dále hrají: A. Giordana, F. Cavallinová, S. Vulicevic, F. Castellano a další.

Giacomo Puccini (1858–1924) největší italský operní skladatel přelomu 19. a 20. století, začínal v Miláně jako chudý student slavné hudební konzervatoře. Pokračovatel rodinné hudební tradice po otci, kapelníkovi katedrály sv. Martina v toskánské Lucce, zdědil lásku k hudbě i talent. To jediné, co mu chybělo, byla víra v sama sebe a zkušenosti. Naštěstí mu osud přivedl do cesty ty, které nejen okouzlil svým nadáním, ale dokázali mu i účinně pomoci. Po milující matce a sestrách to byla především Elvíra, jeho celoživotní láska, vášeň i opora, a pak nepostradatelný Giulio Riccordi, milánský hudební nakladatel, s nímž Puccini spojil svou operní tvorbu na celý život.

Zdroj: Česká televize

Veronika J.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Puccini, vášnivý příběh operního génia:

Puccini, vášnivý příběh operního génia
Puccini, vášnivý příběh operního génia
Puccini, vášnivý příběh operního génia
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Tak první díl už nestihnu.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles