Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pusťte si jaro do bytu

21. 04. 2015 | Moderní bydlení
Jaro má v sobě zvláštní kouzlo. Po zimě, která s sebou často nese neblahé pocity způsobené krátkými potemnělými dny, přichází konečně zlom. Dny se začínají prodlužovat a to má samozřejmě pozitivní vliv na naši náladu. Pobyt v jarní přírodě, která je plná čerstvých barev, působí přímo ozdravným dojmem na lidský organismus.

Ne vždy je však možnost vyrazit načerpat energii do lesů a hájů, a proto si vneste jaro s pomocí nových nátěrů, doplňků, květin či potravin i k sobě domů.

Bílá není jenom jedna

Věděli jste, že bílá, která vlastně není barvou sama o sobě (stejně jako černá), se skládá z širokého spektra barev? A že při výběru běloby na stěny i nábytek je dobré vědět, zda toužíte po jejím teplém či studeném odstínu?

Bílá v interiéru přirozeně oživuje, očišťuje a nepůsobí iritujícím dojmem. Chcete-li mít moderní a spořádaný vzhled stěn a potažmo domácnosti, volte zářivě bílou s šedými, modrými či zelenými podtóny. Abyste dosáhli harmonie, mějte vybavení a další domácí potřeby jednoduché a s hladkým povrchem. Zrcadla, sklo a kovové doplňky se k takové bílé budou hodit nejlépe.

Pusťte si jaro do bytuBuďte ale opatrní a nepřežeňte to s drobnými předměty a ozdobami, závěsy či rostlinami, které odebírají světlo, proudící do bytu okny. Protože pak by se vaše bělostné pokoje mohly proměnit v zašedlé a únavné místnosti bez života.

Sníte-li o romantické bílé, volte teplé, krémové odstíny a interiér osvěžte porcelánovými doplňky, poctivě vyrobenými textiliemi či krajkami. Dřevěné podlahy si v tomto poetickém případě rovněž zaslouží očistný bílý nátěr.

Pokud vám však bělost do domu nestačí nebo nevyhovuje, přemýšlejte o dalších odstínech. Nechte si poradit, na co je která barva šikovná.

Žlutá

V interiéru působí svěže a energicky. Natřete-li s ní strop i zdi, místnost se opticky zvětší a pomůžete tak nedokonale osvětleným prostorům k většímu jasu. Žluté potraviny podporují elasticitu kůže a příjemně vám „dobijí baterky“. Pokud toužíte rozjasnit kuchyňský stůl, postavte zde mísu s ananasem, banány a citróny a přidejte kuchyňské doplňky v této barvě.

Modrá

Modrá barva je barvou čistoty a snění, ideálně se tedy hodí do ložnice. Působí na lidskou psychiku podobně jako zelená, pohled na ni člověka uklidňuje a pomáhá k relaxaci, proto s ní rozhodně nemusíte šetřit ani v koupelně. Dejte si však pozor na to, abyste nepoužili jejích odstínů moc, místnost by pak působila odosobněným dojmem.

Zelená

Odstínů zelené existuje ze všech barev nejvíce. Přes tisíc druhů. Inspirujte se přírodou a Pusťte si jaro do bytuzelenkavou věnujte těm prostorům, kde potřebujete mít přirozené prostředí. Zelená uklidňuje a navozuje pocit bezpečí. Avšak pozor - vaše pleť může v tomto naturálním světle vypadat nepřitažlivě. Takže zelenou ne do koupelny! Raději obohaťte kuchyň. Nejlépe i o zelené potraviny – brokolici, salát, okurku, cuketu. Detoxifikují, a tudíž harmonizují, zkuste si tedy připravit nějaké smoothie s použitím ovoce či zeleniny právě v této barvě.   

Červená

Místnosti pod rudými stěnami ztěžknou a zmenší se, ale zároveň zahřejí a vzrušují. S červenou však opatrně, ať nevytvoříte chaotický prostor. Raději zvolte pár divokých doplňků a stěny naopak světlejší, abyste doma nenavodili zbytečně agresivní atmosféru. Červené potraviny  stimulují srdeční činnost a krevní oběh, dejte si proto například papriku, rajče, jablko, třešně, fazole, maliny nebo ředkvičky, díky kterým občerstvíte organismus.
 
Zdroj, foto: SodaStream


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles