Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Putování s párou - Kolem Slavkovského lesa

26. 03. 2020 | Televizní tipy
Podivuhodná krajina nejzápadnější výspy Čech doslova vře nejen vývěry minerálních vod, ale i neklidnou historií 20. století. Režie pořadu Putování s párou - Kolem Slavkovského lesa P. Lokaj (Premiéra)

Karlovarská vřídla vítají Pepu Poláška horkou párou. Ještě je čas prozkoumat místní podzemí, dříve než zahvízdá lokomotiva. A už je tu povel k odjezdu a začíná další výletnické putování plné nádherných výhledů a zajímavých setkání. Lokomotiva tentokrát není parní, ale na trať mezi Karlovými Vary a Mariánskými lázněmi se skvěle hodí, neboť právě tady se už ve 20. letech minulého století testovaly motoráčky.

Putování s párouPrvní zastávkou na trati bude slavný Bečov nad Teplou, kde se skrývá jeden z nejvzácnějších zlatých pokladů světa: relikviář sv. Maura. Pepa pokračuje pěším výletem do nitra Slavkovského lesa, zdánlivě opuštěné končiny, kde to pod povrchem vře neklidnými dějinami 20. století. Vysídlení Němců a následný vznik vojenského újezdu tady srovnal se zemí celá města.

Dnes je ovšem Slavkovský les jedním z nejcennějších chráněných území u nás. V Mariánských lázních by bylo škoda neokusit místní rašelinové koupele. A koleje nakonec Pepu dovedou až do Chebu, jehož památky jsou opět jedinečné. A když už dnes nebublala voda v kotli parní lokomotivy, podíváme se i do rezervace Soos, kde voda zdánlivě vaří v tzv. mofetách. Je to ovšem jen zdání: za klokotem se skrývají vývěry oxidu uhličitého, který bublá ve zcela studené vodě. Přijměte pozvání do čarokrásné a tak trochu jinak vypadající krajiny!

Putování s párou - Kolem Slavkovského lesa můžete sledovat 26. 3. 2020 od 21 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
.moc hezký pořad zajímavostí okolí Marianskych Lázní i Karlovych Varů
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles