Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Quasimodo má svou Esmeraldu: je jí Markéta Procházková a Radka Pavlovčinová

27. 04. 2011 | Kultura

Je rozhodnuto, hlavní ženské role v muzikálu Quasimodo jsou obsazeny! Spanilou cikánku si v  muzikálu s podtitulem Kdysi se pro lásku umíralo, jehož premiéra je plánována na magické datum 11. 11. 2011, zahrají Markéta Procházková a Radka Pavlovčinová.


Důvod k úsměvu má i Jitka Válková. Ta sice roli v nejnovějším muzikálu Quasimodo na české scéně nezískala, svým pěveckým výkonem ale porotu ohromila natolik, že by s Českou Miss 2010 do budoucna ráda spolupracovala.


quasimodo logoZ role Esmeraldy mám velkou radost. Moc se mi líbilo, jak s námi tvůrčí tým během konkurzu pracoval, už se nemůžu dočkat, až začneme zkoušet,“ svěřila se Markéta Procházková, která měla před castingem největší strach z toho, aby nepodcenila přípravu. „Nakonec se ukázalo, že mé obavy byly zbytečné, že důležité je umět zareagovat na okamžitý podnět režiséra a dát to na první dobrou,“ uzavírá pětadvacetiletá rodačka z Jihlavy, která šestým rokem studuje muzikálové herectví na Konzervatoři Jaroslava Ježka.


Nadšení z nové role neskrývala ani Radka Pavlovčinová. „Jsem plná emocí, nesmírně šťastná a poctěná zároveň. Je to velká zodpovědnost, tak doufám, že nezklamu. Těším se na celý herecký tým, nejvíc na Csongora Kassaie, je to můj velký oblíbenec,“ přiznává dvaadvacetiletá herečka. Ta se bude kromě nových muzikálových kolegů potkávat v Divadle Hybernia také s Jitkou Válkovou.


Postup do užšího výběru na hlavní roli beru jako velký úspěch. Byla to moje první muzikálová zkušenost a jsem za ní nesmírně vděčná. Sama cítím, že můj jevištní projev není ještě stoprocentní, dokonce jsem uvažovala o tom, že bych si zaplatila hodiny herectví. O to víc mě potěšila nabídka tvůrců účastnit se zkoušek nového muzikálu a zdokonalit si tak hereckou průpravu,“ říká Česká Miss 2010.


Historický román francouzského spisovatele Victora Huga Chrám matky Boží v Paříži, kterým je muzikál inspirován, je jedním z nejvýznamnějších děl světové literatury. Svou nesmrtelnost si získal především dech beroucím zpracováním nadčasových témat – lásky, zrady, žárlivosti i nenávisti. Pohnutý osud ošklivého hrbáče z chrámu Notre Dame v Paříži a krásné cikánky Esmeraldy inspiroval také režiséra Martina Kukučku, který vytvořil spolu se svým kolegou ze známého režijního dua SKUTR, Lukášem Trpišovským, libreto.


procházková a pavlovčinováHudbu složili Petr Kaláb, Jan Maxián a Jakub Prachař, pod texty písní je podepsán Petr Kolečko. Choreografie se ujme Jana Burkiewiczová, scéna vzejde z dílny studia Artcore, kostýmy jsou od návrhářek z módní značky Chatty. Důležitým prvkem výpravy budou také projekce od společnosti Xlab.


Slavnostní premiéra muzikálu Quasimodo v Divadle Hybernia je naplánována na magické datum 11. 11. 2011. V hlavních rolích se kromě Markéty Procházkové a Radky Pavlovčinové představí Jiří Korn, Ondřej Ruml, Tomáš Trapl, David Kraus, Roman Vojtek, Csongor Kassai, Marian Vojtko, Zdenka Trvalcová a mnozí další. Součástí efektních muzikálových choreografií bude i performance akrobatického dua Dae Men.


Aktuální obsazení muzikálu Quasimodo


Esmeralda – Markéta Procházková/Radka Pavlovčinová
Quasimodo – Tomáš Trapl/Csongor Kassai
Pierre Gringoire – Ondřej Ruml/Jan Cina
Claudius Frollo – Jiří Korn/Marian Vojtko
Role matky - Radka Fišarová, Dita Hořínková, Gabriela Vermelho
Phoebus – David Kraus/Roman Vojtek
Lily – Zdenka Trvalcová, Lucie Molnárová, Kamila Nývltová
Špindíra – Petr Vančura


Zdroj: Muzikál Quasimodo


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !