Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Quasimodo - Romantický muzikál z Paříže

25. 03. 2011 | Kultura

Velkolepá katedrála matky Boží se tyčí nad osudy lidí v pařížských ulicích. Bdí nad každodenními příběhy plnými lidské touhy po štěstí a lásce již několik století. Jaké ale byly tyto příběhy v době, kdy víra v lásku bylo to jediné, co člověk měl? V době, kdy se pro lásku umíralo? Muzikálová podívaná Quasimodo v Divadle Hybernia plná působivých choreografií a emotivních obrazů Vás do těchto časů romantické Paříže 15. století zavede.


Slavnostní premiéra muzikálu Quasimodo v divadle Hybernia je naplánována na magické datum 11. 11. 2011. V hlavních rolích účinkují Jiří Korn, Ondřej Ruml, Tomáš Trapl, David Kraus, Roman Vojtek, Csongor Kassai, Marian Vojtko, Zdenka Trvalcová a mnozí další. Jako součást efektních muzikálových choreografií muzikálu Quasimodo se představí i akrobatické duo Dae Men.


herciRežisér muzikálu Quasimodo - Martin Kukučka, který vytvořil spolu se svým kolegou ze známého režijního dua SKUTR, Lukášem Trpišovským i libreto, dal dohromady progresivní, ale zároveň zkušený inscenační tým. Hudbu vytvořili Petr Kaláb, Jan Maxián a Jakub Prachař, pod texty písní je podepsán Petr Kolečko. Choreografie muzikálu Quasimodo se ujme Jana Burkiewiczová, scéna vzejde z dílny studia Artcore, kostýmy jsou od návrhářek z módní značky Chatty. Důležitou součástí výpravy muzikálu Quasimodo budou také projekce od společnosti Xlab.


Historický román francouzského romantického básníka Victora Huga Chrám matky Boží v Paříži, kterým je muzikál inspirován, je jedním z nejvýznamnějších literárních děl vůbec. Svou nesmrtelnost si román získal především dech beroucím zpracováním nadčasových témat – lásky, zrady, žárlivosti i nenávisti. Vždyť kdo by neznal příběh o ošklivém hrbáči z chrámu Notre Dame v Paříži a krásné cikánce Esmeraldě?! Jejich pohnutý osud se stal inspirací pro vznik mnoha uměleckých děl nejrůznějších žánrů.


Nejnovější muzikálové zpracování Quasimodo v divadle Hybernia bude stát především na sugestivním jevištním obrazu, typickém pro režijní dvojici SKUTR, podpořeném hudební a taneční složkou.


quasimodoCo je to láska? Co je to zrada? Nakolik jsme ochotni se pro lásku obětovat? Proč máme dar snít? Proč podléháme touze? Příběh Quasimoda a Esmeraldy pro nás objevuje svět lásky - tak hluboký, že dodnes rezonuje v našich srdcích,…proto je také v názvu inscenace to motto Kdysi se pro lásku umíralo,“ říká režisér inscenace Martin Kukučka, do jehož koncepce zapadne ještě jeden kamínek. Na představitelku hlavní role Esmeraldy v muzikálu Quasimodo  byl vypsán konkurz, který se uskuteční 11. dubna 2011 v Divadle Hybernia.


Slavnostní premiéra muzikálu Quasimodo v divadle Hybernia je naplánována na magické datum
11. 11. 2011.


Zdroj: Muzikál Quasimodo


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !