Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rakovina sáhne do peněženky pěkně hluboko! Zjistili jsme, za co všechno musíte platit

5. 12. 2018 | Finance
-Komerční sdělení-

Rakovina je v Česku vůbec nejobávanější nemoc, uvádí průzkum Pojišťovny České spořitelny. Přesto téměř dvě třetiny Čechů nejsou na takovou situaci finančně připraveni. Přitom rakovina seškrtá rodinný rozpočet až o 8000 korun měsíčně.

Výpadek příjmu, doplatky na léky, paruka a mnoho dalšího. Rakovina si sebou kromě zdravotních problémů často nese i ty finanční. Ty si ale mnoho lidí vůbec neuvědomuje. „Mnozí si myslí, že běžné zdravotní pojištění v nemoci člověka bude stačit, nevědí, že běžný každodenní život v tomto pojištění není zahrnutý,“ říká psychoonkoložka Laura Janáčková. Během onemocnění rakovinou se mohou každodenní výdaje, které nesouvisí s přímou léčbou, vyšplhat až na 8 000 Kč měsíčně. Právě finanční zatížení se stává při léčbě rakoviny faktorem, jež může stav nemocného ještě zhoršit.
FLEXI životní pojištění

Strach ze závislosti na ostatních


„V ordinaci se často setkávám s muži i ženami, kterým nemoc výrazně snížila životní standard. Se strachem ze závislosti na svém okolí se setkává více méně každý nemocný. Tento strach samozřejmě souvisí i s finanční závislostí,“ říká Laura Janáčková.

I když si je podle průzkumu většina Čechů vědoma finančních rizik, která s sebou onemocnění přináší, záložní plán nemají. Výpadek příjmů a další náklady, které zdravotní pojišťovna nehradí, by z vlastních úspor dokázalo pokrýt jen 13 % Čechů.

Skoro polovina lidí naopak vůbec netuší, jak by výpadek příjmů v případě onemocnění řešila.

Jak se s tím vypořádat?

Pokud nemáte na kontě dostatek peněz pro takové případy, ani přátele, kteří by vám půjčili, zařiďte si pojištění. V rámci životního pojištění si můžete pojistit i pro případ vážné nemoci.

Pojišťovna do konce roku vyplácí dvojnásobek


Například Pojišťovna České spořitelny nabízí speciální akci. Pokud si do 31. prosince 2018 sjednáte pojištění vážných nemocí v rámci FLEXI životního pojištění a v budoucnu onemocníte rakovinou, pojišťovna vám vyplatí dvojnásobek sjednané částky. Akce je určená jak pro nové, tak i stávající klienty. Pojištění vám tak pomůže pokrýt výpadek příjmu, když kvůli potřebnému léčení nebudete moci pracovat, a zvýšené náklady spojené s léčbou. Více na www.flexi.cz/akce.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
9 minut interval
Obrázek uživatelky
profil
Po kliknutí na nadpis Rakovina... jedeš dolů? Symbol tam musí někde být.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
6.
Obrázek uživatelky
profil
nic nepadá, dlouho se klika a nic
Obrázek uživatelky
profil
05. 12. 2018 21:16 Sebrán "Dárky" za 5 bodů
05. 12. 2018 21:10 Sebrán "Dárky" za 5 bodů
05. 12. 2018 21:06 Sebrán "Dárky" za 5 bodů
05. 12. 2018 21:01 Sebrán "Dárky" za 5 bodů
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles