Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rekonstrukční operace zachraňuje prsy a ženské sebevědomí

5. 09. 2008 | Nemoci

Prsy jsou pro ženu velmi důležité. Mnohé si je spojují se svým ženstvím a mateřstvím. Stejně tak je berou i muži. Pro ně ňadra navíc představují vděčný objekt pozornosti. Prsy ale mohou přestavovat i místo zhoubného bujení.a A pak je třeba jednat.

Když ženě hrozí, že přijde o prsy, právem ji zachvátí strach a lítost. Někdy je ale takový zásah nutný ve prospěch jejího zdraví. To je i případ takzvané mastektomie neboli ablace prsu. Odstranění celého prsu ženám s rakovinou často přináší poslední naději na vyléčení.

Estetika proti zdraví

operace prsuBezpochyby jde o operaci, se kterou je velmi obtížné se smířit. Přesto by si ženy, kterým byla tato možnost navrhnuta, měly uvědomit, že jim tento výkon – pokud je proveden včas – může přinést téměř stoprocentní jistotu, že se jim podaří rakoviny prsu se zbavit.

V mnohých z nich ale vzbuzuje spíše velké obavy. Samozřejmě jde o situaci, která vyžaduje podporu psychologa. Každá ztráta totiž vyžaduje určité období, během kterého se musí dotyčný vyrovnat se skutečností a přijmout ji takovou, jaká je.

Tři čtvrtiny žen, které se podrobují operaci prsů, si přejí podstoupit jejich chirurgickou rekonstrukci. Zbývající čtvrtině vyhovuje jednoduché a praktické řešení – prsní epitézy – silikonové polštářky, které jsou nejjednodušším řešením.


Důležité je správné načasování operace

vyšetření prsuOkolnosti rekonstrukce prsu se mohou lišit v závislosti na životním stylu, zaměstnání a charakteru osobnosti. Načasování operace se bude lišit podle diagnózy a stadia nádorového onemocnění – v některých případech je možné k rekonstrukci přistoupit rovnou, v jiných bývá vhodnější a bezpečnější několik měsíců počkat a výkon odložit. Přístup ke každé pacientce je individuální.

Proto by žena, aby se mohla správně rozhodnout, měla znát názor onkologa, plastického chirurga a radiologa, výhodou bývá i konzultace s psychologem. Závisí totiž na jejím aktuálním zdravotním stavu i na psychickém rozpoložení. Dobrou zprávou je, že pokud se žena rozhodne plastickou operaci odložit, neztrácí šanci na „nová prsa“. Je znám i případ ženy, která se pro rekonstrukci rozhodla čtrnáct let po mastektomii.


Rekonstrukční operace prsů

Existují dva způsoby, kterými lze postupovat. V prvním případě jsou použity umělé implantáty různých velikostí. Druhou možností je použití vlastní tkáně pacientky.
Většina žen volí možnost okamžité rekonstrukce prsů. V některých případech ale bývá výhodnější počkat a absolvovat opožděnou plastickou operaci. V současné době je možné provádět i rekonstrukce bradavek, díky kterým na prsu často ani není znát, že byl operován.

Rekonstrukční operace prsu zvyšuje sebevědomí ženy a pomáhá jí vrátit se zpátky a znovu žít plnohodnotným životem, zapomenout na trauma, které prodělala, ale zároveň si s sebou do dalšího života nést cenné zkušenosti.

Zdroj: www.breastcencer.org


Zdroj: Léčba-rakoviny.cz

 Notburga

ChytraŽena.cz

 

 

 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
je fajn, že je to možné
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles