Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Relaxace – několik návodů, jak si odpočinout a nabrat nové síly

8. 01. 2011 | Péče o tělo

Zimu prožívá každý z nás jinak. Chladné počasí, málo slunečního světla během dne... není divu, že na nás často padá únava. Jak na ni? Jak si odpočinout, odreagovat se a nabrat nové síly? Tady máte několik nápadů na skvělou relaxaci!

 

Krátké relaxace:

Najděte si klidné místo, kde vás alespoň 3 minuty nebude nikdo a nic vyrušovat, zavřete oči a posaďte nebo položte se do příjemné pozice. Otočte pozornost do svého nitra a zhluboka dýchejte. Vnímejte přitom, jak vzduch proniká do vašeho těla, šíří se jím a následně s výdechem vaše tělo opět opouští, čímž s sebou odnáší všechnu únavu i neklid...

 

Zavřete oči, prsty obou rukou si vjeďte do vlasů a promasírujte si celou hlavu. Nepoužívejte nehty, jen konečky prstů. Masírujte pomalu, ale silnějším tlakem, měňte směr i dráhu pohybu. Nemyslete na to, že se rozcucháte! :-) Můžete pokračovat dále přes obličej, krk a dekolt, ale již pouze lehkým dotykem (přitlačit můžete pouze na čele).

 

Dlouhé relaxace:

Najděte si klidné místo, kde vás alespoň 15 minut nebude nikdo a nic vyrušovat, zavřete oči a posaďte nebo položte se do příjemné pozice. Představte si příjemné místo – popusťte uzdu své fantazii – svěží les, pláž se šumícím příbojem, poklidnou říčku...cokoliv, co je vám příjemné. A dejte si záležet na detailech! Můžete cítit vůni jehličí, vítr ve vlasech, slyšet vzdálený zvuk vodopádu... Představte si, jak se procházíte orosenou trávou či se potápíte s delfíny... Zůstaňte v tomto svém světě, jak dlouho budete chtít!

 

Stejně jako v předchozím případě si najděte klidné místo, kde vás alespoň 15 minut nebude nikdo a nic vyrušovat, zavřete oči a posaďte nebo položte se do příjemné pozice. Soustřeďte svou pozornost na střed vašeho těla (je přibližně v úrovni pupíku – lehce za ním). Představte si, že máte v tomto místě soustředěnu svou energii – kouli bílého světla. Myslete na ni a nechte ji se zvětšit, šířit a rozpínat. Dovolte jí přerůst vás, zalít celé vaše tělo a pokračovat v růstu, kam až bude chtít...

 

Můžete si samozřejmě zvolit i svou vlastní formu relaxace – tyto návrhy přijímejte spíše jako inspiraci. Zpočátku vám to možná přijde obtížné, ale vyzkoušejte to alespoň třikrát a zjistíte, že to skutečně funguje! Načerpáte novou energii, klid i dobrou náladu.

 

Agrant - čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Bezva rada, něco podobného a hodně zajímavého jsem četla na http://radyzezivota.cz

Někdo má problém si takové věci představit a samotný odpočinek - vypnutí hlavy dokonale postačí - jsem toho příkladem ;)
Obrázek uživatelky
profil
Bezva rada, něco podobného a hodně zajímavého jsem četla na:
http://radyzezivota.cz/20ti-minutovka/

Někdo má problém si takové věci představit a samotný odpočinek - vypnutí hlavy dokonale postačí - jsem toho příkladem ;)
Obrázek uživatelky
profil
výborné rady
Obrázek uživatelky
profil
prospeje to, iste to každému príde vhod
Obrázek uživatelky
profil
díky za radu,opravdo na sebe zapomínám!Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles