Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Relaxační techniky ve sportu

4. 08. 2011 | Knižní tipy

Název knihy: Relaxační techniky ve sportu
Autor: Daniela Stackeová
Nakladatelství: Grada
Rok vydání: 2011
Rozměry: 170x240 mm
Počet stran: 136 str.
Cena: 229 Kč


Publikace Relaxační techniky ve sportu je publikace určenaá jak pro trenérůmy i výkonnostním a kondičním pro sportovcůme, dále pro všemchny vyznavačůme aktivního životního stylu, fitness, wellness, a samozřejmě také pro studentůmy tělesné výchovy, fyzioterapie a všech příbuzných oborů.


knihaRelaxační techniky představují ve sportovní psychologii jsou jednou z možností cílené autoregulace, tedy způsob, jak psychologickou cestou zefektivnit a urychlit regenerační procesy po tréninku, stejně tak jako vyladit aktuální psychický stav před výkonem, v tréninku i v soutěži.


V knize najdete vysvětlení základních termínů, jako je stres, relaxace, regenerace a aktuální psychický stav, publikace dále kniha přináší informaci o regulačních a autoregulačních technikách ve sportu a popis jednotlivých relaxačních technik: autogenního tréninku, progresivní svalové relaxace, dechových cvičení, uvolňovacích a protahovacích cvičení s relaxačním cílem a dalších, včetně praktických návodů na jednotlivá cvičení a jejich vhodné kombinace. Kniha je v oboru psychologie sportu na našem trhu ojedinělá.


O autorovi


PhDr. Daniela Stackeová, Ph.D.
Absolventka oboru fyzioterapie, specializace somatopsychoterapie, na Fakultě tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy v Praze. Postgraduální studium a rigorózní řízení absolvovala tamtéž. V současné době odborná asistentka katedry fyzioterapie FTVS UK, vyučuje psychologické předměty, psychosomatiku, fitness a zdravotní posilování.


Odborně se věnuje především problematice fitness a psychologických aspektů fitness, psychosomatice a psychosomatickým vztahům v oblasti pohybového aparátu. Je dlouholetou lektorkou kurzů pro instruktory fitness a vedoucí specializace kulturistika a fitness trenérské školy FTVS UK. Její nejvýznamnější publikací jsou Fitness programy, které vyšly v r. 2008 ve vydavatelství Galén.


Knihu Relaxační techniky ve sportu si můžete zakoupit v nakladatelství Grada.


Vendi V. 
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Toto by potřeboval manžel pochopit, nebere, že něco takového do sportu patří. Jeden zimní čas se věnoval joze, s jarem vše skončilo. Taky bych to potřebovala já, zvyknout si na pravidelnost, když jiný pohyb moc nemám.
Obrázek uživatelky
profil
Toto by potřeboval manžel pochopit, nebere, že něco takového do sportu patří. Jeden zimní čas se věnoval joze, s jarem vše skončilo. Taky bych to potřebovala já, zvyknout si na pravidelnost, když jiný pohyb moc nemám.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles