Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rizikové těhotenství

18. 10. 2012 | Těhotenství

Co vlastně znamená rizikové těhotenství? Co to obnáší? Jak se žena cítí a jaké má problémy? Tak o tom si povíme v těchto několika odstavcích.


Příčinou rizikového těhotenství můžou být např. tyto důvody:

- hrozící potrat nebo předčasný porod

- krvácení v těhotenství

- podezření na vývojovou vadu plodu

- nízce nasedající placenta nebo nedostatečná funkce placenty

- dědičná zátěž matky

- věk maminky nebo její zdravotní stav (věk většinou nad 35 let)

- Diabetes (Cukrovka)

- srdeční onemocnění

- preeklampsie (zvýšení krevní tlak a zvýšený únik bílkovin do moči)

- onemocnění jater

- vícečetné těhotenství (maminky, které čekají dvojčátka nebo trojčátka i více)

- nepravidelné polohy plodu

- těhotenství po umělém oplodnění

- Rh faktor negativní (je určován při vyšetření krve)


rizikové těhotenstvíJistě existují i další důvody pro rizikové těhotenství, ale to bych je musela jmenovat snad do nekonečna. Já jsem vám vystihla ty nejčastější a také nejzávažnější.

Rizikové těhotenství vlastně znamená stav, při kterém je jakýmkoliv způsobem narušen plod či nenarozené miminko. Proto je třeba ženu sledovat a pozorovat a nechat ji v klidu doma na neschopence. Většinou rizikové těhotenství neznamená okamžitou hospitalizaci, ale je třeba ženu doopravdy pečlivě sledovat a to více než při běžném těhotenství.

Příčiny rizikového těhotenství můžou být fyzické (tělesné, somatické) a nebo taky psychické, protože je dáno, že těhotné ženy mají v těhotenství prudké změny nálad, z radostných nálad se přechází do depresivních apod. Tyto příčiny se také někdy nazývají psychosomatické. Psychika může být postižena i z několika důvodů - např. problémy v předchozím těhotenství, úmrtí dítěte, komplikované vztahy s rodinou a nebo s partnerem, nízké životní podmínky nebo životní úroveň, nedostatek financí, problémové zaměstnání, nepochopení v zaměstnání během těhotenství, problémy v zaměstnání, užívání drog a jiných návykových látek apod. Tyto problémy mohou způsobit i klasické těhotenské zvracení, samovolné potraty nebo např. předčasný porod. Psychika opravdu dělá hodně a je třeba během těhotenství udržovat psychiku alespoň trošku v normálu. Psychický stav ženy se totiž může přenášet i na miminko, a to může být potom neklidné a zlostné.

Každopádně z toho všeho plyne, že by si žena v době rizikového těhotenství měla na sebe dávat maximální pozor, vždy se radit se svým lékařem co může a co nemůže dělat a hlavně být v psychické pohodě. Přeju všem maminkám, které právě prožívají toto období na rizikovém těhotenství, hlavně zdravé a krásné miminko.


Slunicko - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
nic nového pod sluncem, ani žádná zkušenost nebo praktická rada. Toto si lze přečíst v každé brožurce či letáku, co se povalují v čekárnách u gynekologů.
Obrázek uživatelky
profil
to, že je někdo těhotný, ještě neznamená, že je odborníkem na danou problematiku
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles