Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rodiče nám ničí život

17. 05. 2011 | Manželství

Znáte to. Do všeho by vám mluvili. Udělej to takhle a ne takhle. Když si to stejně uděláte po svém a pak přijdete plakat, že se vám to nepovedlo, omlátí vám to ještě o čumák, i když vás při tom jednou rukou drží kolem ramen a hladí po vlasech.

Pokud jste ještě v tom „správném“ věku, nic vám nedovolí. Myslí si, že vědí o vašem životě víc než vy (možná toho neví tolik o vašem životě, ale nejspíš toho ví víc o životě všeobecně). Když se chcete pochlubit něčím, co jste dokázali, tak vás sice pochválí, ale pak vám sdělí, co všechno by se na vašem díle dalo zlepšit. No a máte po radosti.

Tak takoví rodiče jsou ti praví. To jsou rodiče, kteří se o vás zajímají, mají vás rádi a při tom mají dost rozumu, aby nebyli zaslepeni svou láskou k vám. S takovými rodiči máte šanci, že z vás jednou budou rozumní lidé, kteří se dokážou postarat sami o sebe, a při prvním životním zaškobrtnutí se s pláčem nepoběží schovat pod máminu sukni.

Stále častěji kolem sebe vidím zvláštní druh dospělých „dětí“.  Víte, o jaký druh jde? Jsou to tak zvaní paraziti. Jsou to sobečtí fakani, kteří umí jen natahovat ruku a jájínkovsky se rozkřikovat o svých právech. O povinnostech samozřejmě žádná zmínka. Často i ve vyšším věku bydlí u rodičů, ale není to podmínkou. Také není nic zvláštního, když si konečně najdou partnera, hodí i starost o něj na bedra svých matek a otců.

Opravdu si vy, kteří patříte do tohoto speciálního druhu, myslíte, že k vám mají vaši rodiče nějaké povinnosti, i když vám je dvacet, třicet, čtyřicet? Nemělo by to být naopak? Neměli byste tu pomalu být vy pro svoje „staroušky“? Jakou hodnotu má váš život? Jakou radost z něj máte?

Je to neštěstí mít rodiče, kteří dělají rozhodnutí za nás namísto toho, aby nám jen radili. Je to tragédie mít rodiče, kteří nás tahají z průšvihů, namísto toho, aby nás nechali poprat se s nimi sami.  Je to k pláči mít rodiče, kteří na nataženou ruku položí, co žádáme, namísto toho, aby se nám vysmáli. Nenechají nás prát se se životem sami za sebe. Nenechají nás žít.

Sami jsou při tom vyčerpaní. Starostí je na nich v jejich věku už prostě moc. Měli by trávit večery s nohama nahoře, namísto běhání kolem oken a vyhlížení dospělých dětí. Měli by celý rok utrácet za hloupůstky pro sebe a svá vnoučata, pokud jim to udělá radost, namísto toho, aby se jejich peníze ztrácely ve chřtánu nezodpovědných potomků, kteří se nikdy nenaučili hospodařit.

Nedokážu pochopit, proč tohle dělají. To je jejich láska opravdu tak zaslepuje? I po dlouhých letech, takového parazitování ze strany dětí? Možná je v tom něco víc? Možná, že takoví rodiče si vynahrazují na dětech absenci vlastního života, nedostatek přátel, koníčků, neschopnost zaplnit svůj život něčím smysluplným. Možná je zaslepuje strach. Strach z osamění. Strach z toho, že se jejich děti stanou samostatnými a opustí je. Kdo ví?


Autor:KatyRZ

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
To jsem zažila s tchýní
Obrázek uživatelky
profil
článek super!!!
Já znám takových parazitů také dost....
Obrázek uživatelky
profil
znam dokonce 52 leteho parazita, ktery si od mamy duchodkyne nenavratne pujci penize na koupeni bytu a za par mesicu si od ni necha zaplatit zahranicni dovolenoupro sebe a svou pritelkyni! krome mamy parazituje na vsech ostatnich, jak je nekdo jen trochu zdvorily, okamzite toho vyuzije a hned se prizivi aniz by se citil dluzen a priste pohostinstvi oplatil. z toho cloveka je mi na zvraceni..
Obrázek uživatelky
profil
proč se zejména matky tak chovají ke svým dětem je víc. Některé si myslí, že svým dětem vynahradí to, co ony samy doma neměly. Hodně matek má rozvodové trauma a chtějí dětem vynahradit to, že podle jejich názoru selhaly v manželství. Některé matky své děti nic nenaučí proto, že udělat za ně všechno, pokud jsou malé je pro ně pohodlnější a rychlejší. Zkrátka příčin je mnoho, ale výsledek je stejný. Mě osobně se tohle nestalo a myslím, že jsem svoji dceru vychovala dobře, někdy mám ale výčitky, že jsem jí dětství moc neulehčila a byla na ni dost přísná. Bylo to také tím, že celý život jsem pracovala a neměla čas na to ji příliš rozmazlit.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles