Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rodičovská dovolená jako příležitost pro změnu

6. 05. 2017 | Vaše příběhy
Byla jsem vychovávaná v tom, že 8 hodin v zaměstnání je nutnost, která je nepříjemná, ale dá se na ni zvyknout. Když už člověk zaměstnání získá, je potřeba v něm držet „pusu a krok“, aby si ho člověk udržel, protože zaměstnání znamená jistotu pravidelného příjmu a „za branou stojí spousta dalších, kteří mají o moje místo zájem“.

V tuto chvíli jsem na druhé rodičovské dovolené. Navíc jsme se přestěhovali (do velkého města), takže na mě žádný zaměstnavatel nečeká. Když starší syn nastoupil do školky, uvědomila jsem si, jaké by mi zaměstnání přineslo problémy.
Školka otvírá v 6.30. Musela bych do ní tedy dopravit děti tak, aby v ní hned v 6.30 byly. Takže vstávat před 6. hodinou. Následně běžet na autobus a z něj do práce, abych v ní v 7 hodin byla. V 15.30 spěch, abych do 16.30 dítě vyzvedla a ideálně předtím někde koupila alespoň pečivo. Děti by vstávaly před 6. hodinou a téměř 10 hodin by byly ve školce. Po nástupu staršího do školy by byla situace ještě komplikovanější – vstát ještě dřív, z domu běžet se starším synem do školní družiny, v 6.30 být zpět před domem ve školce a pak totéž co výš, doplněné vyzvedáváním staršího z družiny. Takto první roky, dokud by kluci nechodili do školy oba sami. Poté by to nebylo z časové stránky o moc lepší, jen bych si ušetřila běhání do školy a do školky. Tento systém by navíc fungoval jen ve chvíli, kdy bych měla práci v centru a od otevření v 6.30 bych se do zaměstnání stihla dostat, převléct se a být připravená podávat plný výkon. Takovýchto míst je navíc v centru minimum.

rodičovská dovolenáNaznala jsem, že toto je něco, čeho se chci vyvarovat. Co tedy budu dělat? Začala jsem přemýšlet o tom, co mě baví, co opravdu chci a co umím. Uvědomila jsem si, že chci nadále pomáhat lidem, i když pravděpodobně jinak než fyzioterapií, která je mým původním oborem. Došla jsem k závěru, že mám spoustu zkušeností, které můžu předat dál. Jednou z oblastí jsou vztahy. Zažila jsem si pokus o udržení vztahu, rozvod i nový vztah, ve kterém docházelo k domácímu násilí. Touto dobou jsou tyto problémy už víc než dva roky za námi a já můžu říct, že je možné vytvořit fungující vztah i ve chvíli, kdy situace vypadá hodně špatně. Podařilo se mi uzdravit vztah s oběma rodiči, takže jsem teď například v kontaktu s tátou, se kterým jsem roky nekomunikovala a nezvala ho ani na svatbu. Stejně tak mám zkušenosti s meditacemi i různými technikami alternativní medicíny. Co tedy s tím?

Přesná forma toho, co budu dělat, se postupně rýsuje. Rozhodla jsem se svou budoucí práci pojmenovat Průvodkyně na Cestě. Přišlo mi, že to nejlépe vystihuje to, co chci dělat – provázet lidi kousek na jejich životní cestě, ať už budou řešit vztahy, zdraví nebo něco jiného. Začala jsem tím, že jsem si založila stránku na Facebooku. Následovaly webové stránky zdarma. Ty ale přestaly stačit, takže jsem se začala učit, jak si udělat „normální“ stránky. Začala jsem na ně psát články a sdílet je s lidmi, které by mohly zajímat.

Jak jsem na tom? Po roce a čtvrt má moje stránka na Facebooku kolem 285 příznivců a toto číslo postupně roste. Naučila jsem se toho spoustu – od tvorby stránek třeba po ochranu osobních údajů. Natočila jsem zkušební meditaci a teď se učím pracovat s programem, ve kterém ji budu moct spojit s hudbou a upravit. Píšu brožuru o cvičení pánevního dna, kterou chci jako první produkt nabídnout zdarma. Obnovila a rozšířila jsem si živnostenské oprávnění. Po roce a čtvrt nemůžu mluvit o nějakém zázračném výdělku (ostatně k obnovení živnostenského oprávnění jsem se dostala relativně nedávno, takže do té doby výdělky být ani nemohly). Nicméně jsem začala včas – mám ještě víc než rok a půl času. Věřím, že do té doby budu schopná se postavit na vlastní nohy.

Co napsat závěrem? Věřím, že je změna možná a že rodičovská dovolená je k ní skvělou příležitostí. Nicméně změna vyžaduje čas a někdy i nové schopnosti a dovednosti. Pokud se tedy nechcete vracet do původního zaměstnání, začněte na změnu myslet včas. Přeji Vám, ať se Vám změna podaří a vytvoříte si takový život, jaký si přejete. Věřím, že je to možné.

Patulka - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Rodičovská dovolená jako příležitost pro změnu:

Rodičovská dovolená jako příležitost pro změnu
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Děkuji Vám, fanypol Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
At´ se daří!!!!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Mašle