Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 17.04. 2024
Dnes má svátek Rudolf
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

4 tipy jak ušetřit čas ve všední dny

11. 07. 2013 | Finance
Každý si chce ukrojit ze všedního dne taky svůj díl. Nežijeme přece proto, abychom pracovali. Když se večer vracíme z práce, rádi bychom si odpočinuli u dobré skleničky vína, romantické večeře nebo kvalitního filmu. Každá ušetřená hodina navíc pro nás může znamenat zpříjemnění volného večera. Využívejte volných chvílí v dopravních prostředcích, nechoďte po práci nakupovat do supermarketu a nevařte, když nemusíte. Co takhle ušetřit trochu víc volného času?

1. Pracujte postupně, věnujte se vždy jen jednomu úkolu

Time management začíná již při rozvržení práce. Jakmile děláte 10 věcí najednou, stáváte se otrokem svých úkolů. Zaprvé vás to rychleji vyčerpá a zadruhé tím ani náhodou nezískáte čas navíc, protože nic neděláte na sto procent. Pokud budete pracovat na úkolech jednotlivě a postupně, tak se nebudete muset zdržovat v práci přesčas. A to za to přeci stojí.

ušetřete trochu času2. Využijte dojíždění ve svůj prospěch

Jezdíte do práce městskou hromadnou dopravou a máte pocit, že je to úplně ztracený čas? To platí jen v případě, že pozorujete lelky za oknem. Není jediný důvod, proč dobu strávenou v autobuse nevyužít ke smysluplnějším činnostem. Konečně přeci můžete číst svoji oblíbenou literaturu, napsat pár mailů nebo vyřídit soukromé i pracovní telefonáty.

3. Potraviny nakupujte jednou za tři týdny

Nenechte se zmátořit večerními nákupy potravin. Pořiďte si jídlo dopředu. Je to velmi jednoduché, stačí si rozdělit potraviny do tří skupin na čerstvé, trvanlivé a zmrazitelné. Čerstvé sníte během prvního týdne, trvanlivé v dalším týdnu a zmrazitelné si dopřejete ve třetím týdnu. Občas můžete spíž doplnit o čerstvý salát nebo pečivo, nákup vám tak zabere minimálně o polovinu méně času než dřív.

4. Výbornou večeři si nechte uvařit v restauraci

Romantická večeře ve dvou jde i bez vyvařování a hromady špinavého nádobí. Můžete si zajít na romantickou večeři do restaurace, ale když se nikam nechce? Doba přeje dovozu jídla až před práh. Stačí zapálit svíčky, připravit talíře a kliknout na „objednat“. Dnes si nemusíte dělat hlavu s tím, co svému milému navaříte, večeři si můžete nechat dovézt. Čas je příliš vzácný na to, abychom ho trávili v kuchyni a mytím nádobí.

A na co si dát pozor když si necháváte dovézt jídlo domů?

Je tomu již dávno, kdy rozvážkové služby dodávaly jenom pizzu. Dnes si můžeme s chutí objednat i sushi nebo českou kuchyni. Na rozvozy jsou však v důsledku větší vytíženosti a širší nabídky kladeny vyšší nároky. Často se stane, že jídlo nedorazí včas, je studené nebo ošizené. Jak s takovou situací naložit? Můžeme se vůbec bránit?

Reklamujte jídlo, pokud není teplé

Jídlo by se mělo dovážet v termoboxu, to je zásada. Nemusí tomu však být pokaždé.Na první pohled banální rada. Když není jídlo teplé, reklamujte. Ano, napadne to každého z nás, ale problém nastává ve chvíli, kdy to skutečně chceme udělat. Některé restaurace nebo rozvozové služby na zpětné připomínky neberou ohledy.

Velikost porce by měla být stejná jako v restauraci
Některé restaurace mají tendenci šidit své „dálkové“ zákazníky. Je snazší někomu jídlo poslat v krabičce a vyhnout se přímé reakci, kdy hladovému zákazníkovi přijde scvrknuté maso s jedním bramborem. Pokud má mít kuřecí řízek s bramborovým salátem 150 gramů, nejde to dohánět objemným termoboxem nebo přílohovou zeleninou. Již od pohledu poznáte, že tak malou porci by si v restauraci nedovolili před vás postavit, a tak nemá cenu si jídlo vůbec vážit. Můžete si buď stěžovat, napsat recenzi na internetu, dát nízké hodnocení anebo dělat mrtvého brouka. Jen tu poslední možnost vám moc nedoporučujeme už v zájmu těch, kteří si na tom nešťastném místě budou chtít objednávat.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !