Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dovolená - pozor na zloděje

13. 07. 2008 | Finance
Odjíždíte na dovolenou, těšíte se na odpočinek, krásné zážitky, na to, že zapomenete na stres a běžné starosti?

Dávejte si pozor, podvodníci a zlodějíčci jsou všude kolem nás. Při cestovaní buďte ostražití!

1. Nikdy nenechávejte svá zavazadla bez dozoru!
Mnoho gaunerů a zlodějíčků pracují ve dvojicích či trojicích. Někdy se může jednat i o rodinné gangy. Jeden z nich upoutá vaši pozornost, ostatní vezmou a ukradnoou vše, co není přikováno. Můžete se také setkat s tím, že zloději zneužijí vaší dobroty a prosí vás jakoby o pomoc. Zatímco jste zaujati problémem svého bližního, ostatní neváhají vás sprostě okrást.

pozor na zloděje2. Musíte-li navštívit při cestování toalety, dejte si obzvlášť pozor na své věci. Ohroženy jsou převážně ženy. Na toaletě si staví kabelku většinou na zem, nebo si ji zavěsí na kliku zevntiř. Následuje rychlé cuknutí klikou zvenčí, kabelka spadne na zem, a protože ne všechny kabinky jsou opatřeny dveřmi až k zemi, může zloděj spadlou kabelku velmi rychle vytáhnout a zmizet.

3. Pozor na falešné poruchy automobilů.
Bandy zlodějů číhajících na dálnicích a silnicích propíchnou vaše pneumatiky, a když na to přijdete, přijedou jakoby "náhodou" přátelští zachránci - tedy zloději, kteří vám budou chtít velmi ochotně pomoci. Jeden z nich se s vámi pustí do rozhovoru a ostatní zatím "poklidí" ve vašem autě. V tom horším případě vám odjedou rovnou i s vaším autem.

4. Zloději u semaforů a na křižovatkách:
Dveře i okénka vašeho auta by měla být při čekání na zelenou vždy raději zavřená, ať je horko sebevětší. Existují zloději na motorkách, kteří dokážou z vašeho auta vytáhnout bleskovou rychlostí cenné věci, nebo vytrhnout z ruky mobilní telefon či fotoaparát. A pozor, neoperují pouze ve velkoměstech. Rovněž při procházce byste měli mít svou tašku nebo kabelku vždy pevně přes rameno, a to na vnitřní straně, nikoliv na straně do silnice! A samozřejmě dobře uzavřenou.

5. Pozor na "Výhodné koupě!"
Může se vám stát, že přinesete do fotoshopu své fotky z dovolené a prodavač vám nabídne cenově výhodný špičkový fotoaparát. Nenechte se nachytat! I v originálním obalu se může nacházet padělek. A i kdyby bylo zboží pravé, nebudete mít jistotu, že budete moci uplatnit záruku.

6. Platební kartu nikdy nesvěřujte na delší dobu cizímu člověku, pečlivě sledujte celou transakci! Když už se stane, že zjistíte, že jste se stali obětí podvodníka, kartu okamžitě zablokujte! Můžete tak učinit telefonicky na tísňovém čísle své banky. Nenoste PIN napsané u karty, mějte ho raději v hlavě!


Krásnou dovolenou vám přeje Kačice.



Kačice – čtenářka
Chytrá Žena



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !