Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Investovat do slunce se vyplatí

18. 07. 2020 | Finance
Najít bezpečný způsob, jak výhodně uložit či investovat své peníze, je nyní v období přetrvávající finanční krize stále obtížnější. Díky velkým technologickým pokrokům v oblasti solární energie se však nabízí nová unikátní možnost, jak své peníze nechat vydělávat. Jde o investici do fotovoltaických panelů. Vložit peníze do fotovoltaiky je totiž několikanásobně výhodnější, než vložit je na jakýkoliv spořicí účet na našem trhu.

Solární energie je velice rychle se rozvíjejícím oborem. Donedávna byla vnímána spíše jako ekologický způsob získávání energie, který je však mnohem komplikovanější a méně výhodný, než ostatní léty zažité způsoby. Se stoupající kvalitou fotovoltaických panelů se ale situace obrací a nyní již jde o progresivní obor nabízející velmi zajímavé výnosy.

Investování peněz do fotovoltaiky nahrává několik základních skutečností:

-  Stoupající kvalita a vysoké výnosy fotovoltaických systémů
-  Slunečního záření se netýká finanční krize
-  Stát garantuje velmi atraktivní výkupní cenu elektrické energie

Návratnost investice do fotovoltaiky
Investovat do slunce se vyplatíNávratnost investice do fotovoltaických modulů se pohybuje mezi 5 a 6 roky.

Mohlo by se zdát, že možnost investice do solární energie je vhodná pouze pro ty, kdo disponují velkými finančními částkami. Není to však zcela pravda. Velice zajímavě vypadá například již vyčíslení investice do 1 kilowaty výkonu. Nejlepší fotovoltaický modul na trhu nám je schopen zúročit naší investici výrazně lépe, než nejvýhodnější spořicí účty.


Znovuinvestování výnosů

Další výhodou investice do fotovoltaiky je fakt, že peníze, které získáme prodejem elektrické energie, máme k dispozici a můžeme s nimi libovolně nakládat. Peníze na spořicím účtu musíme ponechat, jinak se nám nebudou úročit. Navíc pokud prostředky, které získáme za prodej elektřiny, znovu investujeme do nákupu dalších fotovoltaických panelů, naše zisky porostou několikanásobně rychleji. Začínáme s jednou kilowatou za pořizovací cenu kolem 80.000,- Kč. Po 6 letech budeme mít vyděláno 80 tisíc na druhou kilowatu. Za dalších 6 let již máme prostředky na další 2 kilowaty. Tyto 4 kilowaty nám pak do konce zmíněných 20 let (tedy za 8 zbylých let) vydělají neuvěřitelných 438 464,- korun. A to vše s počáteční investicí 80.000,- korun a bez většího rizika.  Výpočet je samozřejmě přibližný a není v něm započítána valorizace výkupní ceny elektrické energie.

„Fotovoltaika nabízí velké možnosti, jak zúročit vaše peníze. Ale je třeba nenechat se zlákat levnými a nekvalitními moduly. Důležité jsou výnosy, ne pořizovací cena,“ říká Filip Malán, která dodává na český trh solární moduly. „Já se lidí vždy ptám, zda chtějí na fotovoltaice ušetřit, nebo vydělat, protože kdo se snaží šetřit při nákupu panelů, brzy zjistí, že na tom hodně prodělal,“ dodává Filip Malán.

Zdroj: Soleg.cz

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Investovat do slunce se vyplatí:

Investovat do slunce se vyplatí
Investovat do slunce se vyplatí
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
to je jasné, len návratnoosť na slovensku je dlhá
Obrázek uživatelky
profil
je to o penezich hodne
Obrázek uživatelky
profil
Mame solarni panely uz tretim rokem a nemohu si vynachvalit jejich funkcnost a uzitecnost. Vedle viditelnych uspor za energii nam slunicko prinasi teplo nejen do bazenu, v kterem se diky ohrevu mohu koupat od dubna do rijna, ale i komfort pri vytapeni novostavby a ohrevu teple vody. Urcite souhlasim s velkou investici na zacatku, ale ona se vrati velmi brzy v budoucnu.Existuji spolecnosti, ktere vam spocitaji kolik panelu budete potrebovat a investice muze byt mnohem nizsi.
Obrázek uživatelky
profil
Vratná investice 5-6 let když připočítám zásas do naší stále kvalitní, střechy, tak to bych se asi ve svým věku úspory nedočkala.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Ještě tak mít prachy si to koupit.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles