Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak prostřednictvím hypotéky financovat bydlení

9. 12. 2011 | Finance
Pořízení vlastního bydlení patří mezi nejzásadnější rozhodnutí, která ovlivní váš život na mnoho let. Pokud přemýšlíte o koupi bytu nebo domku, musíte se na celou věc náležitě připravit a nepodcenit rizika, jež se mohou v dlouhodobém horizontu objevit. Přinášíme několik praktických tipů, které vám pomohou cestu za vytouženou nemovitostí usnadnit, zvolíte-li nejčastější typ financování – hypotéku.

Podle čeho hypotéku vybírat


Oblíbenou a dostupnou možností, jak financovat vlastní bydlení, je hypotéka. Lze ji využít nejen na nákup nemovitosti (byt, pozemek, rodinný dům, výstavba rodinného domu), ale také na rekonstrukci vašeho bytu či domu nebo jeho částí.

Jak prostřednictvím hypotéky financovat bydlení Na trhu existují různé druhy hypotečních produktů, které se od sebe liší svými parametry, například délkou splácení. „Čím je doba splatnosti delší, tím menší částku měsíčně zaplatíte. Hypotéky se od sebe různí i výší úroků. Výhodnější úrok získáte v případě, kdy je hodnota zastavované nemovitosti vyšší. Důležitou roli hraje také délka fixace, která určuje počet let, kdy zůstane vaše úroková sazba neměnná. V dnešní době však platí: čím delší doba fixace, tím vyšší úroková sazba,“ prozrazuje finanční poradce Mgr. Petr Husák.

Vyzkoušejte si nejprve měsíční splátky nanečisto


Hypotéku si určitě nepořizujte unáhleně a bez rozmyslu. Zkuste si nejprve po dobu šesti měsíců simulovat úhrady očekávaných splátek. Budete si tak moci ověřit, zda danou částku budete skutečně schopni splácet a neberete si na sebe větší finanční břímě, než jste schopni unést. Zároveň si ušetříte zajímavé peníze, které se vám budou hodit jako finanční posila v prvních měsících splátkového kalendáře. Přechod na ostrý režim bude pohodlnější a usnadní vám adaptaci na novou životní situaci. V řadě věcí se totiž budete muset uskrovnit, bude třeba omezit například dovolené, ježdění autem a redukovat další nejnákladnější položky.

Postarejte se o navýšení svých příjmů


Před pořízením hypotéky nebo i v jejím průběhu je velice praktické jakýmkoli způsobem posílit své příjmy. Můžete si najít druhé zaměstnání nebo lépe placenou práci. Velice zásadní pomoc může představovat také rodina, jejíž členy můžete požádat o půjčku. „Pokud nepotřebujete v domku či v bytě okamžitě bydlet, může být pro vás zajímavým řešením poskytnout nemovitost podnájemníkům, kteří vám vlastně pomohou hypotéku splácet. Výše podnájmu se totiž může blížit měsíční hypotéční splátce nebo ji dokonce může i překročit. Výši podnájmu stanovte s ohledem na velikost nemovitosti, její lokaci a aktuální vývoj cen na trhu. Stačí se podívat na internet, vodítkem vám mohou být různé realitní servery,“ doporučuje Petr Husák.

Nevíte, jak na to? Poraďte se s odborníkem!


Pokud si nejste jistí, který typ hypotéky je pro vás nejvhodnější a jak celý systém nejvýhodněji nastavit, nechte si poradit od zkušeného finančního poradce. S ohledem na vaši finanční situaci a požadavky vám pomůže vybrat nejvýhodnější hypoteční produkt a nejvhodnější finanční instituci. Finanční poradce zná dobře nabídku na trhu, má výborný přehled o úrokových sazbách a dalších parametrech hypoték. Zároveň vám poradí, jak se vyhnout různým komplikacím a placení zbytečných poplatků.

Poradce vám také vypracuje finanční taktiku a doporučí, jak hospodařit s penězi tak, aby splácení hypotéky neohrozila ani ztráta zaměstnání, úraz nebo další nepředvídatelná rizika. Odborník na hypotéky vám bude nápomocen i v poslední fázi, a to během jednání s bankou. Vysvětlí vám, jaké potřebné doklady si budete muset opatřit a jak probíhá samotný proces vyřizování hypotéky. Na základě veškerých potřebných dokumentů zpracuje váš hypoteční případ, který následně předá k definitivnímu schválení bance.



Zdroj: DataLife.cz

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak prostřednictvím hypotéky financovat bydlení:

Jak prostřednictvím hypotéky financovat bydlení
Jak prostřednictvím hypotéky financovat bydlení
Jak prostřednictvím hypotéky financovat bydlení
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !