Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Matka podnikatelka – příběh nového trendu?

10. 09. 2014 | Finance
Myslím, že můj příběh je příběhem mnoha žen. Ten můj dopadl skvěle!
Vše začalo velkou krizí, která přišla asi dva roky po narození mého syna. Mateřství přineslo velké změny do mého života. Změnily se mi nejen hodnoty, ale také představy o mé budoucnosti. Najednou jsem si neuměla představit jak bych skloubila svou dosavadní práci s péčí o rodinu. Bylo to skoro nemožné. Výuka zpěvu v odpoledních hodinách, noční koncerty v jazzových klubech (včetně organizace vlastní doprovodné kapely), zájezdy, angažmá v zahraničí, všechna minulost jako by zmizela.

Bylo nutné přemýšlet nad budoucností. Došlo mi, že není řešením hledat práci mimo svůj obor, ale vytvořit si práci na míru.

Díky mnoha náhodám se mi to nakonec podařilo a nyní po třech letech zaměstnávám nejen sebe, ale další čtyři matky, které na tom byly stejně jako já. To je velmi důležitá věc, která mě kromě práce samé nesmírně těší.

Matka podnikatelka – příběh nového trendu?Moje podnikání bylo v začátcích spíš nadšeneckou aktivitou, kdy jsem se snažila vytvořit kvalitní hudební vzdělávání malých dětí při mateřských centrech, jako reakci na franšízový model hudebních kurzů, který mi nevyhovoval. Postupem času se z nadšení a dobrého úmyslu stala škola s ucelenou koncepcí, vlastními písničkami na CD a spoustou spokojených žáčků.

Nebudu lhát, bylo to opravdu hodně práce a bez spřátelených duší, které mě podporovaly v mém snažení, bych to nezvládla. Lidem kolem mě, kteří zdarma a nezištně pomáhali vybudovat školu Malého muzikanta patří velký dík. To, že člověk vidí smysl v tom co dělá a dává druhým radost, to je recept k tomu, že stále přichází dobré duše s nabídkou pomoci.

Vzhledem k tomu, že jsem podnikání rozjížděla v době, kdy jsem čekala druhé dítě, byla tato doba pro mne velmi náročná a spousta lidí se mě ptala jak to zvládnu.

Zpočátku jsem měla jedinou vizi. Rozhodla jsem se potlačit rozum a jeho strachy a zeptala se vlastního srdce, co mám udělat. Odpověď byla: využij svého potenciálu pro druhé lidi! Práci na písničkách pro děti a celou koncepci výuky jsem proto tvořila s myšlenkou, že je to jen služba ostatním. Myslím, že to byl důvod, že výsledek rozdává takovou radost.

Před půlrokem jsem měla to štěstí setkat se s několika ženami, které mají podobný osud jako já. Všechny přijely ze vzdálených koutů země na můj seminář a do dneška ve mě silně rezonují jejich příběhy. Měly stejné obavy jako já, stejné sny, jen jejich realita byla mnohem těžší. V regionech, kde vlastně nemohou najít práci ve svém oboru, se nevzdávají a snaží se vytvořit si vlastní příležitost, být silné a žít naplno svůj příběh. Všem těmto ženám patří velký obdiv, jejich síle a odhodlání nevzdat se. Doufám, že se jejich sny naplní stejně jako se naplnily ty moje!

Autorka: Veronika Diamantová
Zdroj, foto: Malý Muzikant


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Matka podnikatelka – příběh nového trendu?:

Matka podnikatelka – příběh nového trendu?
Matka podnikatelka – příběh nového trendu?
Matka podnikatelka – příběh nového trendu?
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !