Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Praktický manuál k vyřešení dopravní nehody

13. 02. 2010 | Finance
V loňském roce řešila Policie České republiky více než 61 tisíc dopravních nehod, jejichž hmotná škoda celkově dosáhla téměř 5 miliard korun. Ovšem havárií na českých silnicích bylo ve skutečnosti mnohem víc. Podle současné novely zákona č. 361/2000 Sb. totiž platí, že přítomnost Policie ČR u nehody je nutná pouze v případě, že škoda na jednom vozidle je vyšší než 100 tisíc korun, dojde-li ke zranění nebo úmrtí osoby, brání-li havárie plynulosti provozu na komunikaci anebo je-li poškozen majetek třetí osoby s výjimkou škod na vozidle, jehož řidič má účast na dopravní nehodě.

Účastníkem dopravní nehody se přitom může stát téměř kdokoli, kdo se na silnici pohybuje. V takové chvíli je velmi důležité zachovat chladnou hlavu a především vědět, co přesně udělat. Podle analýzy, kterou zpracovala společnost Nehodová služba poskytující kompletní nehodový servis, je nutné Praktický manuál k vyřešení dopravní nehodyk úplnému vyřešení dopravní nehody provést dvacet čtyři kroků. Na základě těchto poznatků vytvořila firma unikátní a snadno zapamatovatelný manuál řešení dopravní nehody ve formě jednoduchých piktogramů popisujících jednotlivé úkony.

Schéma popisuje komplexní řešení dopravní nehody přesně tak, jak je řeší odborně způsobilý pracovník. To, že dopravní nehodu je potřeba nejdříve zhodnotit, přivolat lékaře, případně policii, je obecně známo. Málokdo ale přesně ví, jak se chovat dál, že je třeba řádně vyplnit Záznam o nehodě a zajistit důkazní materiály včetně fotodokumentace pro pojišťovnu. Kromě těchto kroků je třeba také co nejdříve odstranit havarované vozidlo ze silnice a zajistit jeho odtah. S tím vším může kromě návodu přímo na místě pomoci přivolaný technik Nehodové služby.

Účastníkům havárie je služba navíc schopna zapůjčit náhradní vozidlo, ve svém autorizovaném servisu zajistit opravu jejich poškozeného automobilu a celou nehodu dořešit s pojišťovnou. Na rozdíl od asistenční služby, na kterou si většina motoristů u dopravní nehody vzpomene jako první, zajistí služba veškerý servis popsaný v manuálu.

„Vyřešení jedné pojistné události trvá našim pracovníkům podle náročnosti v průměru 7 hodin. Tento čas zahrnuje zásah mobilního technika u dopravní nehody, zpracování dokumentace na pobočce Nehodové služby, odvoz vozidla do servisu (mimo čas opravy vozidla u servisního partnera), předání opraveného vozidla, zaslání zkompletované Praktický manuál k vyřešení dopravní nehodydokumentace na pojišťovnu a jednání s pojišťovnou. Laik je stejnou situaci schopen vyřešit zhruba za čtyřnásobek času a bohužel musím říct, že ve velké většině s podstatně horším výsledkem, v podobě menšího finančního plnění ze strany pojišťoven. Přitom se nejedná pouze o čas, do hry vstupuje také stres při volání na call centra pojišťoven, kde působí lidský faktor v podobě anonymity a někdy i arogantního jednání z pozice síly vůči individuálnímu pojištěnci,“ konstatoval Karol Novák.

To všechno by si měli řidiči uvědomit v situaci, kdy zvažují, zda využít pomoc profesionálů, nebo budou vyřizovat pojistnou událost sami. K nesporným výhodám, které Nehodová služba nabízí, patří i to, že po svých klientech nepožaduje žádné finanční prostředky, maximální plnění škody, na jaké má klient ze své pojistky nárok, s pojišťovnou sama dojedná a bere na sebe všechnu právní zodpovědnost i rizika z prodlení platby. Služba je placena z provizí svých partnerů a pro poškozené klienty je bezplatná. Nehodová služba nabízí i několik druhů předplacených karet, které zaručují nadstandardní služby pro viníky dopravní nehody, např. nárok na poskytnutí náhradního vozu.

Zdroj: SOS

Marty
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !