Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Při vánočním nákupu buďte více ve střehu než jindy!

11. 12. 2008 | Finance

Většího počtu nakupujících a více lidí pohromadě, využívají kapsáři, kteří se na tento okamžik celý rok těší a připravují. Vědí, že lidé u sebe nosí větší peněžní obnos a také vědí, že naše pozornost je soustředěna především na zboží, které pečlivě vybíráme. Opatrní musíme být nejen v obchodech, ale i v hromadných dopravních prostředcích. Zloději se nezastaví před ničím a o jejich svědomí  už vůbec nelze hovořit. Takže se to týká všech - seniorů, dětí, maminek s malými dětmi, ale i tělesně postižených, kteří se neumějí bránit.

Pomáhejme si
Zloděj se nezastaví před ničím a nikým, proto bychom měli být více ostražití nejen ke svým věcem, ale i k okolí a nenechat svojí nevšímavostí a lhostejností v nouzi ty, kteří jsou bezbranní a pomoci jim. Někdy stačí jen upozornit na rozepnutou tašku, či kapsu.


Také se vyplatí mít doklady a peníze zvlášť.  Je to při krádeži menší zlo a pro zloděje menší úlovek. Baťoh na zádech s kapsičkami lehce dostupnými je přímo vybízející pro zloděje, který využije nečekaného chumlu lidí a ani nevíte,  jak vám rychle a nepozorovaně peníze odcizí. Nejlépe je mít tašku pod kontrolou u těla a dobře zabezpečenou. Peněženku a doklady mít na dně tašky, aby  nebyly lehce dostupné. 

I při placení si dávejte velký pozor, aby se na vás nikdo netlačil. Ani platební karta není tou největší jistotou. Je lépe ji mít proti krádežím pojištěnou a při zjištění ztráty okamžitě kontaktovat banku a kreditní kartu nechat zablokovat. Telefonní číslo na banku  raději noste u sebe, ale rozhodně ne PIN ke kartě.


V době předvánočních nákupů se zvyšuje především počet krádeží věcí, které máme při sobě – mobilní telefony, peněženky, doklady atd. Nejlepší prevencí je mít tyto věci vždy pod kontrolou, zvláště v hromadných dopravních prostředcích a v místech většího shluku lidí. Krádež je možné nahlásit na kterémkoliv obvodním, či místním oddělení Policie ČR.“ Říká vrchní komisař kpt. Bc Jan Melša z Policejního prezidia ČR.

Policie ČR každoročně posiluje hlídky v místech, kde dochází v souvislosti s předvánočními nákupy k výskytu většího množství lidí – v centrech měst, na tržištích, zastávkách městské hromadné dopravy apod.

A na závěr lze dodat:
nepodceňujte žádnou situaci a zabezpečte si své věci. Krádež je vždy velmi nepříjemná a k dobré vánoční náladě vám nepřispěje. Opatrnost se vyplácí po celý rok, ale v těchto dnech ji ještě zvyšte. Stále si průběžně své věci kontrolujte.

Zdroj: SOS


DanielkaZ

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !