Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Probíhá výměna průkazů pojištěnce VZP

8. 08. 2009 | Finance
Všeobecná zdravotní pojišťovna začala vydávat svým pojištěncům Evropské průkazy zdravotního pojištění (EHIC) jako jedna z prvních zdravotních pojišťoven Evropské unie již v druhé polovině roku 2004.

Platnost průkazů pojištěnce VZP ČR / EHIC je 5 let od data jejich vydání (krom průkazů vydaných cizincům pracujícím v ČR, které mohou mít platnost omezenu na kratší dobu). VZP proto letos musí vydat nové průkazy většině svých pojištěnců.

Je zajištěna plynulá automatická výměna těchto průkazů, tak aby proběhla do skončení platnosti průkazu starého.

Pojištěnci, kteří plní všechny své povinnosti vůči VZP, zejména mají v pořádku adresu svého bydliště, se díky hromadné automatické výměně nemusí o nic starat. Nový průkaz jim přijde dopisem domů s předstihem alespoň 2 týdnů před ukončením platnosti současného průkazu – ta je vyznačena na přední straně na posledním řádku vedle čísla průkazu.

Na novém průkazu je třeba si zkontrolovat všechny uvedené údaje a případné chyby hned reklamovat. Pokud by vám průkaz nebyl v termínu doručen, Probíhá výměna průkazů pojištěnce VZPmusíte se obrátit na některou úřadovnu VZP.

Nový průkaz vám může být vystaven i před ukončením data jeho platnosti, na základě vaší žádosti. Stačí navštívit nejbližší pracoviště VZP (seznam je na VZP.cz).

S sebou musíte mít průkaz totožnosti a dosavadní průkaz pojištěnce. Nový průkaz bude vystaven přibližně do dvou týdnů od podání žádosti.

Vyzvednout si ho můžete osobně na úřadovně VZP, obvykle je ale zasílán poštou na adresu trvalého bydliště. Na počkání můžete dostat papírový náhradní doklad s omezenou dobou platnosti, který je ale plnohodnotně použitelný v tuzemsku i při cestě do zahraničí (tzv. Potvrzení dočasně nahrazující Evropský průkaz zdravotního pojištění).

Kontaktovat pracoviště VZP je tedy třeba pouze, pokud potřebujete z nějakého důvodu vydat nový EHIC před vypršením platnosti stávajícího průkazu nebo pokud by vám nebyl doručen po skončení platnosti jeho průkazu nový. Stejný postup platí i v případě ztráty nebo zničení průkazu.

Zdroj: SOS

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
a nemůžu si stěžovat,kartičky už mi pžišla domů nováSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlíkjsem u VZP od začátku a nikam jinam bych nešla.Jsem po operaci kyčel.kloubu, dostala jsem ten nejlepší(jsem naprosto bez problémů),Byla jsem měsíc v rehabiliťáku a už dvakrát v lázních(jsem po opr.2.5 roku).Všichni moji lékaři s ní mají smlouvu a já co potřebuji dostanu.
Obrázek uživatelky
profil
jsme u pojišťovny ministerstva vnitra, nikam jinam nejdu
Obrázek uživatelky
profil
VZP mi nikdy nic nedala, tak co s nima, přešla jsem k ministerstvu vnitra, všichni mí doktoři s nima smlouvy mají (i mi mé rozhodnutí schválili) a mám od pojišťovny i pár balíčků, co mi proplatí, není to slavné, ale lepší než VZP.
Obrázek uživatelky
profil
jsme stále u VZP a nemáme žádné problémy.Je fakt,že po nich taky nic nechceme.Ale přecházením k jiným si asi nikdo nepomůže.Všude je něco pro a proti.Nejdřív slibují hory doly a skutek utek.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles