Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rodičovská dovolená?

8. 03. 2013 | Finance
Jistě už spousta z nás maminek a v některých případech i tatínků se pozastavila nad tím, kdo měl tak chytrý nápad, že období, kdy je jeden z rodičů doma, než dítko nastoupí do školky, proč to proboha nazvali dovolenou?

Jsem úplně normální máma lehce hyperaktivního dítka a nejednou jsem si říkala, že ani v zaměstnání jsem kolikrát nebyla tak utahaná jako po celém dnu, kdy doma uklízím, vařím, starám se a zabavuji syna, mezitím musím vyvenčit psa a řekněte sami, zkoušel někdo z Vás venčit pitbula a dvouleté dítě mít s sebou? Je to opravdu síla. Dojít a obstarat nákupy, popřípadě ještě stihnout a vyřídit ať už cokoliv na úřadech, a to vše musím stihnout v době, než se manžel vrátí z práce.

Rodičovská dovolenáA co mě opravdu, ale opravdu nejvíc dokáže naštvat, je, když přijde manžel z práce, rozhlédne se po bytě, kde samozřejmě přes veškerou mou celodenní snahu se všude povalují hračky, kousky stavebnice a podobně a s podmračeným výrazem se mě nakvašeně zeptá, co jsem jako celý den dělala, když je doma takový bordel a nic není udělaný.

Většina mužů má zřejmě pocit, že být na mateřské nebo rodičovské dovolené, je v podstatě opravdu taková několikaletá pohoda a nicnedělání. Ale jen tak někomu nedochází a můj manžel je jeden z těch, kterým to nedochází, že v pracovním procesu si člověk odpracuje nějaké ty hodiny a pak nazdar, ale na mateřské nebo chcete-li na rodičovské dovolené, to je ve své podstatě když už to řeknu "práce" na 24 hodin denně.

A co když dítko onemocní?

To se kolikrát ani pořádně maminky nevyspí a přesto od nás požadují a hlavně očekávají, že i pak budeme hýřit veselím a optimismem, dokola se usmívat a celkově kolem sebe šířit dobrou náladu, i přesto, že na to ale opravdu, ale opravdu nemáme náladu a už vůbec ne energii.
Já samozřejmě tuto takzvanou "práci" nevnímám jako nějakou otravnou povinnost, mě to zkrátka baví a jsem si jistá, že podobně, ne-li stejně smýšlí velká spousta maminek.

Nsgirl88 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Rodičovská dovolená?:

Rodičovská dovolená?
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
já budu doma se synkem ještě tři roky, ale že by to byla dovolená se říct vážně nedá :DDD sestřin manžel byl přesně ten typ chlapa ,,co by to zvládl levou zadní'' něž ho sestra nechala s ročním dítětem na dvě hodiny samotného :DDD od té doby má švagr trochu jiný pohled na ,,dovolenou''
Obrázek uživatelky
profil
mi rodičovská skončila Smajlíkale za ten název dovolená bych někomu pořádně nafackovala
Obrázek uživatelky
profil
to vymyslel chlap...
Obrázek uživatelky
profil
muj manzel taky po navratu z porodnice ocekaval servis jako kdyz jsme byli sami dva. brzy ale pochopil, ze to proste neni mozne a ze to doma neni zadna legrace. ted jecsyn ve veku, ze chce byt co nejvic s tatou, kazde odpoledne spolu v obyvaku stavi lego, tak si rodicovstvi taky uziva. a ja mam volneji, stiham v klidu konecne domacnost, nechodim spat uhonena po pulnoci kdy uz me ubreceny syn hledal a vyzadoval prso.
je to narocne ale zaroven nadherne a neopakovatelne obdobi a strasne rychle utika
Obrázek uživatelky
profil
Název dovolená je opravdu hodně zavádějící Smajlík, to je pravda.
Já mám doma ale naštěstí chápavého manžela, který bere naprosto vážně už to že jsem doma s dětmi a že to je vlastně také práce. A když se jim chci věnovat na 100%, tak domov nemůže být jako klícka - i to je pro něj naprosto samozřejmé.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles