Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Učit se jazyky jde i videem

4. 05. 2009 | Finance
S blížícím se létem se začínáme připravovat na situace, kdy budeme muset použít v cizí zemi jiný než český jazyk. Oprášíme slovníky, vrhneme se na studijní kurzy a začneme nakupovat rádoby zázračné učebnice s názvy slibujícími znalost za 30 dnů nebo dokonce ihned. Zázraky se však nedějí a vězte, že i při studiu jazyků platí, že nic se nedá uspěchat a nic není zadarmo.

Určitě existuje obrovská skupina lidí, která nemá náladu nebo čas docházet do kurzů, anebo je studium prostě nebaví. A to poslední je největší problém a původ naší bohaté jazykové negramotnosti. Nikdo z nás nechce dělat nic, co nepotřebuje nebo co ho nebaví. První věc můžeme vyřadit, protože ať se nám to líbí nebo ne, v cizině se česky prostě nedomluvíme. Ale jak se správně motivovat ke studiu, aby nás bavilo?

seriál PřáteléZatímco začátečníci musí chtě nechtě zůstat u správné volby učebnice frází, audio učebnic nebo různých kurzů speciálně určeným právě pro ně.
Ti pokročilejší studenti mohou své znalosti aktivovat opravdu příjemnou formou. Jednou z možností jsou písničky a kurzy založené na oblíbených aktuálních i starých osvědčených hitech. Fenoménem dnešní doby jsou však seriály. Ne, nebojte se, nebudu zde psát o všech těch ordinacích, pohotovostech a ostrovech. Mým cílem je doporučit vám zábavnou formu studia angličtiny a to pomocí seriálů. Je třeba najít takový, který líčí skutečné osudy, běžné životní situace z reálného života, nezahlcuje zbytečnou slovní zásobou, je svižný, vyvíjí se stejně jako jazyk sám a hlavně baví. Mezi takové patří například celosvětové jedničky mezi seriály, Přátelé a Sex ve městě.

Sex ve městěKaždý díl má jiné téma, tím se mění i slovní zásoba. Fráze, idiomy i frázová slovesa jsou tím nejnovějším, co daný jazyk nabízí, tedy to, čím rodilí mluvčí opravdu mluví. Současně uvidíte veškerou gramatiku, fráze i slovíčka, která jste se dosud naučili a to v reálném užití. A to má nejen vliv na motivaci pro vaše studium, ale ne nadarmo se říká, že opakování je matka moudrosti. Některé fráze si notoricky zapamatujete a začnete užívat. Výhodou seriálů proti filmům je jejich menší délka, ale i obrovské množství dílů a tím i témat, ke kterým se můžete vracet. Takováto zábavná forma vám pomůže nejen zlepšit porozumění, pochytit výslovnost, ale také rozšířit slovní zásobu a aktivovat jazykovou pohotovost, protože hlavním rysem moderní angličtiny je rychlost, zkracování a svižné tempo mluvy. To vše v seriálech naleznete.


Hana Houbičková
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !