Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vánoce se už připomínají

25. 10. 2009 | Finance

Také se vám zdá neuvěřitelné, když prodejci s vánoční nabídkou přicházejí na začátku měsíce října? Věřte tomu, je to tak. Ačkoliv jsme ještě neuklidili spadané listí ze stromů, podle nich bychom už měli myslet na dárky.

V obchodech už najdete vánoční dárky, nakoupit můžete zimní oblečení, lyže a jiné věci. Někde i se slevou. Vědí to i internetoví prodejci a katalogové firmy, předhánějí se s lákavými nabídkami. Katalogy s vánočními motivy zaplavují nyní poštovní schránky. Zmíněný katalog nabízí i vánoční cukroví, stromečky, věnce, ozdoby, blikající světýlka a různé svícny, svíčky a dárky. Jak lákavé….Ale kupovat nyní vánoční cukroví a čekat s ním do prosince? Jistě se jedná o trvanlivé pečivo, ale nějak mi to připadne divné. Ale nechci nikoho ovlivňovat, je to věc každého podle jeho rozhodnutí.

Spotřebitelé ale na Vánoce opravdu pamatují, někteří už nakupují a snaží se vyhnout stresu, který obchody zachvátí v opravdovém vánočním čase. Možná je to i rozumná volba, nakoupit v klidu předem a vše si připravit a pak už na nic nemyslet a spíš si vychutnat atmosféru trhů, svařeného vína a různých pochoutek. Přesvědčila mne o tom i jedna známá, která mi dnes popisovala, jak už obíhá různé obchody a nakupuje. Prý jsou i některé věci nyní levnější a nebo nakoupíte a dostanete ještě dárek zdarma. V klidu a pohodlí domova člověk nakoupí díky internetovým obchodům během celého roku, bohužel v době Vánoc se prodlužuje doba dodání vysněných dárků a tak mnozí nakupují nyní.

Podle nejnovějších obchodních statistik jednoho e-shopu je prodej šperků v České republice stále oblíbenější. Zákazníky tvoří z více než z dvou třetin ženy, které objednávají nejčastěji přívěsky, prsteny a náramky. Muži se činí především před Vánocemi, kdy jejich počet vrůstá o třetinu. Oproti loňskému roku zaznamenal internetový obchod výrazný nárůst průměrné hodnoty objednávky. Zatímco loni v září nakupovali zákazníci šperky v průměrné ceně 891 Kč, ve stejném období letošního roku činila průměrná hodnota objednaného zboží 1 243 Kč. Rostoucí zájem o šperky na internetu se projevuje také v obratu, který měsíčně roste v průměru o více než 20 %. Dosud nejdražším prodaným šperkem byl v letošním roce zlatý prsten s cenou 31 000 korun.

„Vyšší hodnota průměrné objednávky úzce souvisí s navýšením poptávky a růstem tržeb. Každý měsíc registrujeme nárůst obratu, což je z části ovlivněno tím, že na trhu působíme jako samostatný e-shop teprve druhým rokem,“ uvedla Eva Veverková, obchodní ředitelka internetového obchodu. „Zvýšený zájem si vysvětlujeme tím, že nabízíme šperky světových značek, které nejsou na trhu běžně k dostání. Kromě toho jsme rozšířili skladové zásoby i sortiment, který narostl téměř o 2000 položek,“ doplnila Eva Veverková. „Významný vliv na online prodej hodnotnějších komodit má klesající obava zákazníků. Internetový nákup je totiž specifický tím, že si zákazník nemůže produkt osahat. Proto se snažíme zákazníkům výběr šperků na internetu usnadnit prostřednictvím kvalitních fotografií a dostatku informací o každém z nabízených produktů,“ dodává Eva Veverková.

Strach z neprodaného zboží firmy mají a tak se předhánějí ve výhodných nabídkách. Jinak velmi drahé a luxusní zboží nyní někde pořídíte opravdu s výraznou slevou a nákup se může vyplatit, člověk by měl ale vybírat kvalitní obchod. Stále je hodně spotřebitelů, kteří naletěli podvodníkům, mnozí zaplatili předem za vybrané zboží, ale zásilku nedostali. SOS proto zákazníkům doporučuje, aby zvolili ověřený obchod. Vodítkem může být unikátní logo SAOP, které SOS uděluje prodejcům na základě auditu obchodních podmínek daného e-shopu. Pokud je na základě provedeného auditu vše v pořádku, společnost logo získá a může se jím pyšnit třeba právě na svém webu. Seznam těchto firem najdete na internetových stránkách SOS. Na nové spotřební zboží platí 2letá záruční lhůta, uchovejte si proto doklad pro případnou reklamaci. Věci nakoupené přes katalog a nebo e-shop můžete navíc do 14 dnů vrátit, když vám nebudou vyhovovat.


Zdroj: SOS

Gabriela Straková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4   5  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Těším se již na Vánoce kvůli vnučkám, ale rozhodně si pod tím nepředstavuji horu drahých dárků a přecpávaním se sladkým. Těším se na rozzářená očička, až uvidí rozsvícený stromeček, tu krásnou atmosféru, kdy bude rodina pohromadě, zazpíváme si koledy, podíváme se na nějakou pohádku a pokud tomu bude počasí přát, tak všichni vyrazíme do přírody na procházku. Takže u nás to prodejci s Vánoci mají těžké, obdarovat ano, ale proto, aby ten druhý věděl, že na něho někdo myslí a vybírá dárek s láskou a vědomím, že udělám radost.
Obrázek uživatelky
profil
Berušky, podíbvejte se do oddílu zdraví pod článek o chřipce a dozvíte se , co sladké dělá s tělem.
Obrázek uživatelky
profil
Na Vánoce se moc těším. Letos péct nemohu, koupím hotové. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Já už napékám trvanlivé cukroví.Jsem v 9měsíci těhotenství,tak pak už na to nebude moc času..
Obrázek uživatelky
profil
NA VÁNOCE SE TĚŠÍM ALE BUDE TO ZASE PĚKNÁ HONIČKA PEČENÍ,NÁKUPY AŽ SI SEDNU 24 VEČER BUDU SPOKOJENÁ
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles