Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Výměnou starých spotřebičů za nové ušetříte tisíce korun ročně

24. 06. 2018 | Finance
-Komerční sdělení-

Je vám líto poslat vaše staré spotřebiče do věčných lovišť, protože vám ještě celkem obstojně slouží? To je klidně možné. Co si budeme nalhávat, zboží vyráběné za mládí našich babiček mělo zpravidla tužší kořínek než jeho moderní nástupci. Když to ale vezmeme z praktického hlediska, finančně vyjde provoz elektro seniorů mnohem hůře. Jak velké jsou rozdíly v ročních nákladech?

Než si povíme konkrétní čísla spotřeby elektrické energie a peněz za kWh u jednotlivých spotřebičů, vysvětlíme si pojem příkon. U každého spotřebiče, ať už se jedná o fén, nebo chladničku, je výrobce povinný uvést údaj o mystických W, tedy příkonu spotřebiče, který se počítá ve Wattech (W). Z toho tedy snadno můžete vyčíst, kolik přístroj spotřebuje elektřiny za hodinu svého provozu.
 
Ušetřeno.czLogicky tedy je pro vás výhodnější zakoupit spotřebič, který se chlubí co nejmenším číslem před W. Například běžná žárovka, kterou domácnostem zakázala používat EU, má příkon 60 W, to znamená, že za hodinu své služby spotřebuje elektřinu za 60 W neboli 0,06 kW. LED žárovka má příkon jen 9 W, to je 51 W rozdíl.

Příkon ale není to jediné, co je potřeba u spotřebičů sledovat. Například příkon rychlovarné konvice se pohybuje kolem 2 000 W, z čehož by vám mohly vstávat hrůzou vlasy na hlavě, ale denně ji použijete maximálně jednou, dvakrát. Lednice s příkonem cca. 25 až 100 W běží nonstop. Výměnou kterého spotřebiče ušetříte za elektřinu více, asi není třeba psát.

Zajímá vás, o kolik peněz konkrétně klesnou vaše účty, pokud vyměníte starou lednici energetické třídy B za novou třídy A, nebo dokonce A++? Podle našich výpočtů průměrně 1 000 Kč za rok, pokud máte nastavenou sazbu D01 nebo D02. Podobnou částku můžete ušetřit i například výměnou plazmové televize za úspornou LED TV.

Moderní pračka kvůli spotřebě elektřiny díru do rodinného rozpočtu neudělá. Podle toho, jak energeticky náročnou třídu máte doma, se bude lišit váš účet za roční provoz pračky zhruba o pár stovek. U sušičky ale výměnu za moderní a úspornější spotřebič poměrně rychle pocítíte. Spotřeba může klesnou až o polovinu.

V případě, že platíte za elektřinu nepřiměřeně velké částky, přestože vaše spotřebiče ještě září novotou, může být zakopaný pes jinde. Například ve špatně zvoleném dodavateli. Využijte online srovnání, a zjistěte, jestli je to váš případ. Pokud zjistíte, že můžete změnou výrazně ušetřit, neváhejte dát svému drahému dodavateli vale a přejít k levnějšímu. Je to velmi jednoduché a zcela zdarma.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Doma máme většinu hlavních spotřebičů značky Miele, nejsou však už nejnovější, ale stály celkem dost, takže je jen tak měnit nehodláme a už na svojí dobu kdy jsme je pořizovali, byly vybíraný tak, aby měly co nejnižší spotřebu, takže je možné že dneska by se daly sehnat ještě menší žrouti, ale vzhledem k těm vydaným penězům se to u nás řeší přes dodavatele, u kterého změna nestojí nic a zjistili jsme, že když je dobrá smlouva, tak to jde snad dělat co půl rok :D nyní jsme teda u Bohemia energi a s těmi jsme se domluvili na dost slušné slevě že to několik tisíc za rok určitě udělá.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles