Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyplatí se nakupování na internetu?

26. 08. 2009 | Finance
O nakupování na internetu slýcháme ze všech stran. Jedni se tak snaží ušetřit, další se nechtějí trmácet v horku nebo dešti po obchodech, někteří chtějí mít větší výběr zboží. Jak ale zboží vybírat a nakupovat tak, abychom se nenechali napálit a nakupování se nebáli?

Nižší ceny na internetu
Podle různých průzkumů je pro Čechy hlavním důvodem k nakupování na internetu to, že při takovém nákupu ušetří. Internetové obchody nemusejí do ceny výrobků zahrnout náklady na provoz kamenné prodejny, ceny zboží jsou často výrazně nižší. Výrazně k tomu přispívají také nákupní rádci a srovnávače cen a zboží, kde si nakupující může srovnat ceny od jednotlivých obchodů a nakoupit tak nejvýhodněji. Taková výhoda u kamenných řetězců není a srovnání je výrazně obtížnější.

Co to je nákupní rádce nebo srovnávač
Nákupní rádci jsou speciální nezávislé internetové stránky, kde uživatelé mohou získat kompletní informace o výrobcích a jednotlivých značkách. Informace nejsou zkreslené a nejsou motivovány prodejem konkrétních značek, tak jako tomu často bývá v klasických obchodů. Tam často, když se zeptáte prodejců na radu, snaží se vám vnutit zboží, které je výhodné pro ně, méně už pro vás. Informace nákupních rádců jsou oproti tomu nezávislé, pocházejí od samotných nakupujících a opravdu se snaží poradit. Často zde naleznete i recenze zákazníků, kteří si zboží koupili před vámi, což vám výrazně pomůže při rozhodování.

Internetovým obchodům na zoubek

Výzkumy ukazují, že se bojíme toho, abychom internetovému obchodu nenaletěli. Obavy máme také ze záruk nebo vyřizování reklamací. Všem těmto obavám můžeme předejít tím, že budeme nakupovat jen u spolehlivého a ověřeného obchodu. Pokud si vyberete zboží a hledáte, kde byste jej koupili, nezaměřujte se pouze na cenu. Pokud si najdu například toastovač o sto korun levnější než v jiném obchodě a pošlu peníze podvodníkovi, rozhodně tím neušetřím peníze ani čas. Před objednávkou si pozorně přečtete diskuze nebo recenze nakupujících, kteří mají s obchodem osobní zkušenosti.
Na vybraných srovnávačích najdete nezávislá hodnocení internetových obchodů zákazníky, kteří s nimi mají osobní zkušenosti. Dávají tak ostatním nakupujícím informace o tom, jak kvalitní je internetový obchod a jeho služby, na co se u obchodu můžete připravit a jaké jsou výhody a nevýhody jednotlivých obchodů.

Nakupování na internetu přináší velké množství výhod, ale i zde platí známé „dvakrát měř, jednou řež“. Před samotným nákupem pečlivě vybírejte nejen samotné zboží ale i internetový obchod. Určitě si nechte poradit od ostatních nakupujících a přečtěte si jejich osobní zkušenosti.



Zdroj: Heureka.cz
Naďa Petrová
ChytráŽena.cz





Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Po celý rok jsem upoutána ze zdravotních důvodů doma. Jen díky internetu jsem pořešila všechny svátky, narozeniny i Vánoce a mnohem levněji.
Obrázek uživatelky
profil
přes internet se v určitých podmínkách vyplatí. Já osobně také nakupuji přes internet,hlavně domácí potřeby a trička z USA, které vyšly levněji než u nás.
Obrázek uživatelky
profil
vánoční dárky kupuji jenom na internetu,nechce se mi cpát se v obchoďákách a ještě se bát,že mi někdo ukradne peněženku,kupovala jsem i foťák a přišel mě o 2 OOO levněji a ještě k tomu byla karta a jeden objektiv navíc,takže mi to takhle vyhovuje Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Já nakupuji přes internet docela často a nic zlého se mi nepřihodilo.Můžu si vybrat z mnoha produktů.Vyhovuje mi,že si mohu o výrobku hodně přečíst.Například v supermarketech se nedovím skoro nic.
Obrázek uživatelky
profil
Mám dvojčátka a již v těhotenství,kdy jhsem nebyla schopná s tím megabubnem lítat někde po obchodech jsem kupovala vše přes netSmajlíkteď mám mrňata na světě a tím spíš se nikam nedostanu(hlavně s tím tankem(kočárkemSmajlík) a taky jim kupuju mlíko (máme to ve velkémSmajlík)přes net a je to tam až o 40kč levnější než u nás v lékárně na krabici!!A to už je dost rozdíl.Zatím jsem nikdy s ničím neměla problém.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles