Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Výprodej nemusí být slevou

9. 01. 2009 | Finance
Na SOS se nyní obracejí spotřebitelé s dotazy, zdali avízované povánoční slevy zboží prodávaného na internetu, jsou opravdu výhodné, jak prodejci tvrdí. Často totiž chybí cena původní a zákazníci si nemohou udělat vlastní úsudek o výhodnosti takového nákupu.

Spotřebitelé dnes již vědí, že nákup zboží v internetových obchodech může být výhodnější, než v kamenných obchodech, byť se třeba jedná o stejného prodejce. Ceny navíc výrazně klesají u zboží, které obchodníci avizují jako zlevněné. SOS zjistilo, že někteří internetoví obchodníci porušují zákonem daná pravidla.

výprodej nemusí být slevaZe zákona totiž musí být vždy uváděna cena původní a následně nová cena, aby se spotřebitel mohl rozhodnout, zdali se mu nákup zboží ve slevě vyplatí a zdali je opravdu výhodný. U některého prodávaného zlevněného zboží na  internetu původní ceny u zboží chybí, čímž se prodejci dopouštějí pochybení. Nelze ani inzerovat, že sleva činní 30, 50, nebo 70 %.  Nebo že je nákup výhodnější o tolik a tolik korun a nebo že zákazník ušetří tolik a tolik korun. Vždy musí být uváděna cena původní a cena nová.   

„Někdy je zboží prodávané na internetu uváděno pod slovy „výprodej“, „akční ceny“, „v akci“, nebo  „výhodný nákup“ a podobně, kdy si spotřebitel může myslet, že kupuje zlevněné zboží,“ upozorňuje Jan Mišurec ze Sdružení obrany spotřebitelů. Spotřebitelé by ale měli být obezřetní, protože se nemusí vždy jednat o zboží ve slevě. I na spotřební zboží nakoupené ve slevách v internetových obchodech platí 2letá záruční lhůta, navíc lze zboží vrátit bez udání důvodu do 14 dnů od jeho obdržení, pokud spotřebiteli věc nevyhovuje.    

Zdroj: SOS

ZUZI
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
často kupuji ať potraviny nebo oblečení ve slevách.
Obrázek uživatelky
profil
mám taky ráda ale je třeba si všimnout kolik to stálo před slevou a pak zjistíme že to třeba ani moc zlevněné není.Tudíž se obchodníci z nás snaží udělat blbce.
Obrázek uživatelky
profil
Vždycky se koukám po slevách, ale kupuju jen to co potřebuju nebo o čem vím, že se opravdu zlevnilo Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Jak říkali Šimek s Grossmannem v Semaforu !
Obrázek uživatelky
profil
ja chodím rada po výpredajoch, dajú sa kúpiť zaujímavé veci za nízke ceny Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles