Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

VZP nabízí nejvyšší finanční příspěvky pro těhotné i maminky po porodu

30. 08. 2020 | Finance
-Komerční sdělení-

Těhotné ženy, maminky těsně po porodu i samotné děti mají od Všeobecné zdravotní pojišťovny nárok na nejrůznější finanční příspěvky. Podívejte se, jaké benefity můžete u VZP čerpat i vy!

VZP nabízí celou řadu nejrůznějších finančních příspěvků, které mohou dostat ženy během těhotenství, po porodu i v rámci dospívání dítěte. Pokud bychom se podívali na srovnání výše příspěvků všech pojišťoven, je právě u VZP nejvyšší finanční příspěvek, a to celkem 3 000 Kč, který je možno čerpat od těhotenství do prvního roku dítěte.

VZP nabízí nejvyšší finanční příspěvky pro těhotné i maminky po poroduPříspěvek pro těhotné ženy


Budoucí maminky mohou využít příspěvek na kurzy přípravy k porodu pořádané porodnicí, nejrůznější pohybové aktivity vhodné v těhotenství, dentální hygienu a taktéž na některé z nehrazených screeningových vyšetření.

V tomto případě se jedná o:
    • kombinovaný screening v 1. trimestru (prvotrimestrální screening),
    • podrobné hodnocení morfologie plodu ve 2. trimestru*,
    • ultrazvukový screening růstové restrikce plodu ve 3. trimestru*,
    • neinvazivní prenatální test (např. TRISOMY test).

*Vyšetření musí být provedeno výhradně lékařem s certifikátem, možnost ověření zde.

Během těhotenství lze vyčerpat na kterékoli z prvních tří uvedených vyšetření maximálně 1 500 Kč. U prenatálních testů tento limit není.

Příspěvek pro maminky po porodu


Ze zajímavých benefitů mohou vybírat i novopečené maminky, které si příspěvek do celkové výše 3 000 Kč nevyčerpaly už v těhotenství. Mohou až do 12 měsíců po porodu využít příspěvek na pomůcky ke kojení a pokud je třeba, tak i na služby laktačních poradkyň. Velmi oblíbeným a častým benefitem je příspěvek na zakoupení nebo zapůjčení monitoru dechu miminka, nebo na dentální hygienu.

Po porodu maminky dostanou ještě navíc příspěvek 500 Kč pro své miminko, a to na pomůcky, které pro něj nakoupí v lékárně či on-line lékárně.


Příspěvky pro děti – dbáme na zdravý vývoj dítěte


VZP nabízí nejvyšší finanční příspěvky pro těhotné i maminky po poroduZdraví je to nejdůležitější. Proto VZP zvlášť přispívá 3 000 Kč pro miminka s porodní váhou nižší než 1 500 g. Maminky těchto drobečků mohou částku využít na speciální výživu a rehabilitační péči, která je pro nedonošené děti velmi důležitá.

Přemýšlíte o plavání nebo vaničkování miminek? VZP přispívá dětem od narození do 1 roku 500 Kč právě na vodní radovánky. Starším dětem pak 1 000 Kč na nejrůznější organizované sportovní a pohybové aktivity. Pojišťovna také hradí širokou škálu očkování, a to například proti rotavirovým nákazám nebo klíšťové encefalitidě ve výši 700 Kč, proti vybraným meningokokovým nákazám až do výše 2 500 Kč nebo proti virové hepatitidě A ve výši 500 Kč.

Více o VZP i nabízených benefitech najdete na https://chcemedovzp.cz.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !