Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zaměstnanecké benefity mohou mít mnoho podob

6. 03. 2011 | Finance

Dnes je zvykem kromě pravidelné výplaty či mzdy dostávat také tzv. zaměstnanecké benefity. Co vše se pod tímto názvem skrývá a kolik jich firmy nabízejí?


Podle průzkumu alespoň jeden zaměstnanecký benefit nabízí 95 % společností. Benefity se přitom dělí na tzv. daňově zvýhodněné (jako jsou např. pojistné produkty nebo stravenky) a daňově nezvýhodněné (třeba auto, telefon, příspěvky na sport a kulturu). Jak již názvy samy napovídají, hlavní rozdíl je v možnosti odečtu výdajů na benefit z daní. V průměru firmy podle průzkumu nabízejí 3 daňově zvýhodněné zaměstnanecké benefity a 5 benefitů daňově nezvýhodněných.


praceA které zaměstnanecké výhody jsou nejvíce „in“? Z oblasti daňově zvýhodněných benefity jsou stále nejoblíbenější stravenky, které nabízí na 75 % firem, a některé formy vzdělávání se 70% „zastoupením“. Stálicí jsou ale také příspěvky na penzijní připojištění, které nabízí 60 % podniků, a životní pojištění, na které přispívá 39 % zaměstnavatelů. Průměrná částka, kterou zaměstnavatelé měsíčně přispívají svým zaměstnancům, je u penzijního připojištění 517 Kč, u životního pojištění činí 541 Kč.


V oblasti daňově nezvýhodněných benefity se pak nejčastěji setkáváme s mobilním telefonem (80 %), služebním automobilem (75 %) či pitným režimem (71 %). Ani zde ale není výjimkou vzdělávání a firmy přilepšují i příspěvky třeba na sport, kulturu, zdraví, dovolenou, nebo vyplácejí 13. plat. Mezi další uváděné výhody patří individuální finanční odměny na základě výkonnosti a počtu odpracovaných let ve firmě, delší dovolené, teambuildingy, nadstandardní zdravotní péče, možnost práce z domova nebo příspěvky na celoroční jízdenky MHD.


Zdroj: Průzkum ING a Svazu průmyslu a dopravy ČR

Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Mašle