Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Miluji svoje dospělé děti… Žít s nimi ale nemůžu

18. 11. 2009 | Manželství
Návštěva dětí, co už dávno vylétly z hnízda. Den "D" konečně přijde. Ale po výměně těch nejlépe míněných rad všichni touží, aby byli ve svém a sami. Proč?


Každý má svůj čas

… a hurá domů – kolikrát jste se těšili na studentských kolejích a dalekých cestách na zázemí, kde vám utiší hlad dobrým jídlem, budou rádi poslouchat zážitky z vašeho světa a nechají dodělat resty, co hoří… Bejvávalo. Při návštěvě rodičů se už role vyměnily. Častým kamenem úrazu jsou návštěvy přes noc. S věkem se zkracuje potřeba kontinuálního spánku a naopak přibývá "klimbání" během dne. A ne vždy se biorytmus rodičů sejde s rytmem života dětí. Pak nezbyde než notná dávka tolerance a případně špunty do uší, až vy nebo vaši rodiče budou „strašit“ v domě, když ostatní chtějí mít půlnoc.


"Na to mi nesahej!"

Nejděsivějším pohledem pro dceru bývá spíž její matky. Nepořádek (respektive jiný – řekněme – pořádek), potravin buď příliš málo (melta a rohlíky), nebo moc (babičce je kuchyň úzká). Při jakémkoli komentáři musíte čelit argumentům, že víc stejně nesní (nenechte se ukecat – právě starší, vetché ženy potřebují maso jako zdroj železa a dostatek mléčných výrobků coby prevenci osteoporózy). Nebo že jí nedopřejete radost ze života (zlikvidovat živočišně tuky v domácnosti, abyste ateroskleróze učinila přítrž, můžete, ale stejně si je dokoupí, může-li). V případě ovoce lákajícího octomilky a jiných potravin kráčejících na kompost však buďte nekompromisní.


A ven!

Také závidíte dětem nevyčerpatelnou energii? To ve zralém a ještě zralejším věku si jeden připadá jako vymačkaný citrón. Ale i ten má ještě šťávu. Hlavně ty kapky pomozme najít rodičům. Cesta k televizi a do postele nakonec vede jen na jediné místo. Časté kontakty s přáteli (a nejen) pomohou udržet nezbytnou duševní svěžest. Hrátky s vnoučaty nebo procházky s vámi zase nedovolí chátrat tělesné schránce.

Rodiče v nás chtějí mít skvělé, hodné děti. My v nich vitální, moudré seniory. Dnes, když se tou autoritou cítíme být my, na ně tlačíme – ať to či ono dělají nebo nedělají. Většinou tím víc, čím víc se vzdalují naší představě. Ale co my víme o té jejich? 


Zdroj: Osteoporóza.cz

Mirka Bali

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Moc pěkně napsanéSmajlíkSmajlíkSmajlík!
Obrázek uživatelky
profil
Dlouhé roky jsem žila sama a nymí jsem se svou maminkou a je to ponorka, obávám se, abych nebyla ve stáří stejná.
Obrázek uživatelky
profil
miluju svou maminku, ale jak moc jsem zjistila, až když jsem se odstěhovala. Do té doby se prostě přes rozdílnost názorů nedalo ani komunikovat. Ted jsme v kontaktu denně a neumím si představit, že by to bylo jinak. Když za rodiči přijedu, je to v klidu pár dní, po několikadenním soužití to začíná pomalu ale jistě skřípat a už víme že je čas se rozloučit. Od té doby co mám dceru je to ale kupodivu v klidu. Maminka se věnuje vnučce a vůbec do ničeho neštourá, nerýpe, nepoučuje, když se zeptám poradí - přála bych každému takovou maminku.
Obrázek uživatelky
profil
já to mám ze dvou stran. Z jedné dvě dospělé děti, které mají jiné názory a jsem nemožná, energií jim nestačím a z druhé strany staré rodiče, kde jsem v 53 letech malá nezkušená a pitomá mladá holka. A postěžovat si, že i mne si dovolí něco zabolet? Bože jen to ne, co budu říkat, až budu jako oni, oni byli v padesáti jurové! (ne, já se na to nepamatuju, že jo,jak hudraliSmajlík). Ufff...
Naštěstí nebydlím ani s jedněma, ale děti jsou tu co sobotu, máme malou chalupu a k rodičům musíme často jezdit. Přes týden jsme 10 hodin v práci.

No řeknu vám, že padesátku jsem si takhle nepředstavovala. SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Já byla nucená i se svým manželem něco přes půl roku žít se svým tátou. On nemohl pochopit, proč se tak moc snažím rychle vyřešit bytovou situaci, abychom už byli od něj Smajlík . Jenže kdo by vydržel každý den a stále dokola poslouchat, jak se správně vaří polévka, dělají řízky, zamrazují potraviny, uklízejí boty .... Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles